el.org bra 049Koncert Elektirčnog orgazma 20. septembra u Mikser Houseu

Dve godine nakon poslednjeg samostalnog koncerta – kultni bend, „Električni orgazam“, svira u Beogradu, u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Koncert koji će biti presek karijere „Električnog orgazma“, posebno je značajan za frontmena grupe, Srđana Gojkovića – Gileta, koji će prvi put nastupiti u Savamali, samo nekoliko desetina metara od zgrade u kojoj je živeo kao dete. Koncert se održava 20. septembra 2013, sa početkom u 21 čas, a predgupa će biti beogradski sastav „Auf Wiedersehen“, pobednici Mikser festivala 2013. Karte u pretprodaji, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.
„Električni orgazam“, jedan od najznačajnih nju vejv i rok bendova beogradske scene, će 20. septembra u Mikser House-u izvesti najznačajnije numere iz svoje bogate karijere, koja broji 12 studijskih, 7 živih и 3 kompilacijska albuma.
Koncert u Mikser House-u za Gileta neće biti samo sentimentalno putovanje kroz profesionalnu karijeru, već i kroz lična sećanja, jer je rano detinjstvo proveo u stanu nedaleko od Karađorđeve.
„Radujem se što će beogradski koncert posle dvogodišnje pauze biti upravo u Savamali. Za taj deo grada me vezuju drage uspomene“, rekao je Srđan Gojković.
Pre „Električnog orgazma“ će nastupiti pobednici konkursa za mlade bendove Mikser festivala. Prvi album benda „Auf Wiedersehen“ koji će uskoro izaći u izdanju „Mascom-a“, deo je saradnje između ove izdavačke kuće i kulturne organizacije Mikser koje zajedničkim snagama krče put novoj sceni koja će iznedriti beskompromisne muzičare poput „Električnog orgazma“ i dati podstrek mladim autorima da se profesionalno bave muzikom i istraju u naporima da muzika bude njihov životni poziv.
„Auf Wiedersehen“ je beogradski bend nastao 2010. godine. Zvuk benda, utemeljen na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajima, karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni ali i dalje mračni karakter. Čvrsti ritmovi, analogne ritam mašine i sintisajzeri služe kao potpora masivnim bas deonicama, škripućoj gitari i procesuiranim glasovnim deonicama dajući bendu karakterističan zvuk.

Povezana vest:  Combihrist nastupa kao predgrupa na koncertu Rammsteina