branko ruzicRužić: Moj odgovor na talog u medjiskoj sferi biće na sudu

Kandidat za ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije Branko Ružić odbacio je danas navode pojedinih medija da je umešan u malverzacije u Fudbalskom klubu Partizan i najavio da će takve tvrdnje imati epilog na sudu.
Policija i tužilaštvo treba da rade svoj posao, a mediji da informišu o tome, „ali ne da pre bilo kakvih aktivnosti bilo kog nadležnog organa diskredituju bilo kog pojedinca, pa radilo se i o meni“, rekao je Ružić koji je i potpredsednik Partizana.
On je istakao da će ostaviti javnosti da proceni da li je „sušta koincidencija“ što se takvi naslovi pojavljuju u trenutku završetka procesa rekonstrukcije vlade
-Ono što će u buduće svi ti mediji od mene moći da očekuju to je epilog na sudu iz prostog razloga što ne želim da nakon meseci, godina kriminalizovanja, diskreditacije, ataka i ugrožavanja i mene lično, i moje porodice ostanem nedorečen i bez odgovora prema onome što je zaista talog u medijskoj sferi – poručio je Ružić.
Kako je istakao, kao gradjanin želi da svi koji su se bavili malverzacijama u transferima igrača, bilo da se radi o fudbalu, košarci ili nekim drugim sportovima, ne zauzimaju značajne funkcije u tim sportskim kolektivima, nego da budu ne samo izbačeni iz sporta već i pravosnažno kažnjeni.
-Nisam primetio da je to do sada bio slučaj – dodao je on.
Ružić je naveo i da će, imajući u vidu da preuzima veoma odgovornu dužnost u vladi koja je inkompatibilna sa funkcijom koju trenutno obavlja u FK Partizan, doneti „adekvatnu odluku“.
-Mislim da će nakon toga utihnuti i ti napadiu i to će upravo biti dokaz da li su oni bili u pravu i da li uopste ima bilo kakvih nepravilnosti u mom radu – rekao je Ružić.
Prema njegovim rečima, tu odluku će doneti i u skladu sa preporukom Agencije za borbu protiv korupcije i sa normativnim aktivma Fife i Uefe.
-Jer nije moguće da neko ko je u izvršnoj vlasti bude uključen u funkcionisanje sportskih kolektiva i meru svoje odluke i povlačenja ću opredeliti upravo spram onoga što ti akti predvidjaju. A iz Partizana niti ću izaći, niti će on iz mene izaći – zaključio je Ružić.
Prema pisanju Informera, koji se poziva na neimenovane izvore u samom vrhu policije, inspektori MUP u ukviru akcije Bumerang proveravaju transfere i problematične poslovne aranžmane u koje je, kako navodi list, posredno umešan i Ružić.
Ranije danas prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić osvrnuo se na, kako je rekao „gluposti koje mora da čita po novinama“ i kao jednu od njih naveo pisanja da „Ružića i Karadžića u fudbalu ruši SNS“.

Povezana vest:  Oliver Kan: Zadovoljstvo je gledati špansku igru