navijaci srbi ita

Oko 4.000 policajaca brine o bezbednosti meča Srbija – Hrvatska

Za bezbednost pre, za vreme i posle utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Hvatske, koja će biti odigrana sutra u Beogradu, brinuće oko 4.000 policajaca svih profila, a na stadionu i u gradu će preventivno dežurati sudije za prekršaje. 
-Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava za grad Beograd su preuzela niz mera kako bi fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Hrvatske protekla u najboljem redu – rečeno je danas u beogradskoj policiji.
-MUP će na dan odigravanja utakmice angažovati blizu 4.000 policijskih službenika – rekao je načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd Miladin Despotović.
On je naveo da je zbog utakmice angažovan „određen broj gradskih sudija za prekršaje koji će dežurati na više lokacija u gradu, a svi oni koji se zateknu u prekšaju će biće blagovremeno procesuirani“.
-Na stadionu će, pored sudije za prekršaje, biti i tužilac, tako da će se na licu mesta opredeljivati mere kojima će biti procesuirani izgrednici – rekao je Despotović.
On je kazao da će na stadionu, u skladu sa dogovorom fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske, biti i 120 gostiju iz Hrvatske, „koji su pod stalnim nadzorom i pratnjom pripadnika MUP-a“.
Despotović je napomenuo da, „prema informacijama sa kojima se sada raspolaže, nema nagoveštaja da može doći do narušavanja javnog reda i mira za vreme održavanja utkamice“.
On je rekao da je reprezentacija Hrvastke, koja je danas stigla na beogradski aerodrom, pod pranjom „prvog stepena“ ispraćena do hotela i da će tako biti i sutra.
Prema njegovim rečima, tim povodom su bili angažovani i jedan tim Specijalne antiterorističke jedince i dva tima Protivterorističke jedince, kao i helikopteri.
MUP je najavio da će policija sutra na Marakani, u skladu sa Zakonom o policiji, snimati i fotografisati navijače. Utakmica između Srbije i Hrvatske, u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo, igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Crvene Zvezde.

Povezana vest:  Jagodina počela pripreme za novu sezonu