Samuel-EtoKarlos: Eto samo misli na sebe, a ne na ekipu

Trener turskog fudbalskog kluba Sivaspor Roberto Karlos rekao je danas da je poslednje pojačanje Čelsija Samjuel Eto sebičan i da loše utiče na atmosferu u ekipi.
Karlos i Eto su krajem devedestih godina prošlog veka igrali u madridskom Realu, a ponovo su sarađivali 2011. u ruskom Anžiju, u kojem je legendarni brazilski fudbaler obavljao funkciju igrača i trenera.
-Znam Etoa još dok je imao 16 godina. Dobra je osoba i uvek mi je bio drag, ali ima osobinu da sebe stavlja ispred ekipe, što nije dobro. Čudno je kada jedan igrač, umesto o igri, više razmišlja o tome kako da u klub dovede fudbalere koji su njegovi prijatelji. On je u Anžiju radio sve, samo nije igrao fudbal – rekao je Karlos, a preneo Dejli Mejl.
On je dodao da je imao velike planove sa Anžijem iz Mahačkale, ali da su problemi nastali kada je Eto počeo da se meša u odluke trenera.
-Prve godine sezonu smo završili na petom mestu. Kasnije je došao Eto i nastali su problemi u svlačionici. Morao sam da razgovaram sa ruskim fudbalerima zbog čega je on doveden u klub, međutim on je počeo da se meša u moj i posao Gusa Hidinka – objasnio je Karlos.
Eto je za Anži odigrao 71 utakmicu i postigao 36 golova, a debi u dresu Čelsija mogao bi da ima u subotu kada „plavci“ gostuje ekipi Evertona.

Povezana vest:  Treneri: Finale Kupa je uz derbi najveći sportski događaj