Lionel Messi rekord

Barselona u nadoknadi vremena do sva tri boda

Fudbaleri Barselone zadržali su vodeću poziciju u španskoj Primeri pošto su u nadoknadi vremena postigli pobedonosni gol protiv Sevilje za konačnih 3:2. Barselona je povela u 36. minutu golom brazilskog beka Danija Alveša. Na 2:0 povisio je najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi u 76. minutu na asistenciju letnjeg pojčanja, Brazilca Nejmara. 
U tom trenutku činilo se da će šampion Španije iz prošle sezone rutinski privesti utakmicu kraju. Tako, međutim, nisu razmišljali odlični fudbaleri gostiju. Prvo je Ivan Rakitić u 80. minutu smanjio na 2:1, da bi pravu dramu u meč uneo izjednačujući gol Kokea u 90. minutu. 
Izgledalo je da će to biti konačan rezultat i da će fudbaleri Barselone morati da se zadovolje samo bodom iz utakmice kojoj su bili domaćini. Planove gostiju ipak je pokvario čileanski reprezentativac Aleksis Sančes koji je postigao pobedonosni gol u četvrtom minute nadoknade, posle čega je utakmica odmah završena. 
Barselona je vodeća na tabeli sa maksimalnih 12 bodova iz četiri odigrane utakmice, koliko ima i drugoplasirani Atletiko Madrid. Šansu da se izjednači po broju bodova imaće večeras i Real Madrid, koji gostuje Viljarealu.

Povezana vest:  Benitez najplaćeniji trener, Mihajlović sedmi u Seriji A