srbija dubl 2

DAVIS CUP 2013         

Obradović: Sutra uzdignuta čela izlazimo na teren, Zimonjić: Odlučila razlika

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović poručio je danas da će njegov tim uprkos porazu u dublu protiv Kanade uzdignuta čela izaci na teren u pokušaju da ostvari ukupnu pobedu i plasman u finale.
-Iako smo pretrpeli poraz koji nam je velika rana, ipak uzdignuta čela sutra izlazimo na teren – rekao je Obradović nakon poraza srpskog dubla koji je Kanadi doneo prednost od 2:1 uoči poslednjeg dana takmičenja u polufinalu.
On je čestitao Nenadu Zimoniću Iliji Boizoljcu na velikom trudu i borbenosti koju su uložili u današnjem meču sa Kanađanima.
-Meč je bio odličan. Čestitam im na velikom trudu zalaganju, ali – to je tenis – rekao je Obradović.
Selektor Srbije dodao je da je u porazu u dublu od Kanađana korisna činjenica je Pospišil izmoren za evetnualni singl meč sa Jankom Tipsarevićem.
-Ono što je dobro u ovom porazu jeste činjenica da je njihov igrač izmoren za zavrsni peti meč – rekao je Obradović.
On je zahvalio Zimonjiću na svemu onome što je godinama pružao i što će pružati srpskoj reprezentaciji.
-Svaka čast ovim momcima, oni podnose ogromnu žrtvu jer su stalno na putu, radi se o velikim borcima – rekao je Obradović.
Prvi dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić poručio je da se nada konačnoj pobedi nad Kanađanima i da veruje da će Đoković i Tipsarević osvojiti odlučujuće poene.
-Što se današnjeg meča tiče, odlučile su razlike. Dobro smo servirali, ali nam je falila timska igra i upravo je to bila odlučujuca razlika – rekao je Zimonjić i pozvao publiku da u nedelju ispune Arenu do poslednjeg mesta, kako bi bodrili Srbiju u pohodu na finale.
Ilija Bozoljac je takođe ocenio da je problem u igri srpskog dubla bilo „nepovezivanja riterna“.
-Igrali smo u talasima, meč je bio na visokom nivou, igrali smo agresivno, ali su oni u odlučujujućim momentima bili mirniji – rekao je Bozoljac.
On je naglasio da je Srbija i dalje favorit za pobedu.
-Trudili smo se, ali šta je – tu je. Verujem da će Novak i Janko preokrenuti rezultat – rekao je Bozoljac.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Đoković u trećem kolu