vejn runi man jun vs ocelul

LIGA ŠAMPIONA

Grupa A: Junajted ubedljiv, pobeda Šahtjora

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom stadionu ekipu Bajer Leverkuzena sa 4:2 u prvom kolu Grupe A Lige šampiona, dok je u drugom meču Šahtjor iz Donjecka na gostovanju bio bolji od Real Sosijedada sa 2:0. Junajted, koji prvi put od 1985. godine sa klupe nije predvodio Aleks Ferguson, poveo je u 21. minutu golom Vejna Runija. Patris Evra je centrirao sa leve strane, Runi je ostao sam na petercu i poslao loptu pod prečku Bajerovog gola.
Na početku drugog poluvremena Vejn Runi je propustio veliku priliku da duplira prednost, a već u narednom napadu stigla je kazna. U 54. minutu je Simon Rofles odličnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu iza leđa Davida De Hee, koji se nije ni pomerio.
Ipak, rezultat 1:1 je bio na snazi samo pet minuta, pošto je Robin van Persi odličnim udarcem doneo prednost domaćoj ekipi. Treći gol za Junajted, a drugi na utakmici postigao je Runi u 70. minutu, a devet minuta kasnije asistirao je Valensiji za četvrti gol tima sa Old Traforda. Poslednji gol na meču postigao je Torpak i tako tri minuta pre kraja meča ublažio poraz Bajera.

Povezana vest:  Nigerija i Gana dobili poslednje upozorenje FIFA

U drugom meču Grupe A fudbaleri Raal Sosijedada su bili bolji, sve vreme su napadali Šahtjor, ali nisu uspeli da postignu gol. Iz prve prave prilike na meču Šahtjor je poveo. Akciju u 65. Minute je započeo Darijo Srna, a završio je Aleks Tešeir, a isti igrač je potvrdio pobedu gostiju u 87. minutu.