UEFA-Liga-Evrope
LIGA EVROPE
Počinje takmičenje u Ligi Evropa, Vigan debituje

Takmičenje u grupnoj fazi fudbalske Lige Evropa počinje sutra, a engleski drugoligaš Vigan prvi put će u klupskoj istoriji igrati u jednom evropskom takmičenju. Vigan je pre četiri meseca osvojio FA kup, pobedom protiv Mančester sitija od 1:0 i tako osvojio prvi veliki trofej u svojoj istoriji, ali i stekao pravo učešća u Ligi Evropa. 
Tri dana kasnije, Vigan je izgubio od Arsenala u prvenstvu i posle osam godina u Premijer ligi ispao u Čempionšip. Ekipu je na kraju sezone napustio trener Roberto Martines i prešao u Everton, a novi trener postao je Oven Kojl. Vigan je jedini klub u grupnoj fazi Lige Evropa koji nikada nije igrao u evropskim takmičenjima, a igraće u Grupi D sa Rubinom iz Kazanja, belgijskim Varegemom i Mariborom. 
Sve utakmice prvog kola grupne faze Lige Evropa igraju se sutra, a Vigan će od 19 sati igrati na gostovanju protiv Varegema. U Ligi Evropa takmiči se 48 klubova podeljenih u 12 grupa. 
Prve dve ekipe iz svake grupe, zajedno sa osam trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige šampiona, igraće u šesnaestini finala, od kada počinje nokaut faza. Finale će biti održano 14. maja 2014. godine na stadionu Juventusa u Torinu. 

Povezana vest:  Vermezović: Dosta muke do pobede