FFF Putin Blater i MilerPredsednici Rusije Vladimir Putin i FIFE Sep Blater ugostili učesnike projekta „Fudbal za prijateljstvo“

Učesnici najvećeg društveno-odgovornog projekta vezanog za Ligu šampiona „Fudbal za prijateljstvo“ kompanije Gazprom, u kome je – uz još sedam zemalja – zastupljena i Srbija,tj. omladinci FK Crvena zvezda, primljeni su u Sočiju od strane Predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Predsednika FIFA Sepa Blatera, Predsednika Upravnog odbora kompanije Gazprom Alekseja Milera i Ministra sporta Ruske Federacije Vitalija Mutka.
Prilikom susreta u Sočiju, u prisustvu Predsednika Putina i Ministra Mutka – Predsednici Blater i Miler potpisali su novi ugovor između FIFA i kompanije Gazprom, po kome će ta vodeća globalna kompanija za energetiku proširiti partnersku saradnju sa svetskom kućom fudbala od 2015. do 2018. Tom činu prisustvovala su i deca – učesnici projekta „Fudbal za prijateljstvo“.
Tokom razgovora, Predsednik Putin se interesovao za odnos mladih sportista prema fudbalu i poželeo puno sreće u ostvarivanju njihovih ciljeva.
Sa njegove strane, Predsednik FIFE Blater izrazio je snažnu podršku projektu „Fudbal za prijateljstvo“. On je potvrdio prijem „Otvorenog pisma“ – zvaničnog dokumenta Foruma „Fudbal za prijateljstvo“ održanog u Londonu ove godine -prosleđenog vodećim ljudima svetskih sportskih organizacija. Pismo proklamuje podršku mladih fudbalera – učesnika najvažnijim tekovinama koje projekt promoviše – kao što su tradicija, miroljubivost, prijateljstvo, pobednički duh, jednakost, zdravlje, fer-plej i posvećenost.
„U potpunosti uvažavam i podržavam stav da navedeni principi imaju presudnu i podjednaku važnost za fudbalere i navijače. Ponosan sam što sam primio vaše „Otvoreno pismo“, i sa velikim zadovoljstvom stojim iza njegovih principa !“ poručio je Predsednik FIFA Sep Blater.
Kompanija Gazprom je vodeći sponzor FK „Crvena zvezda“ u Srbiji, sa kojom je letos potpisala novi ugovor o saradnji.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Litvanija bolja od Letonije na EP u Sloveniji