fk novi pazarMilanović: Verujem da ćemo naći odgovor za igru Javora

Trener Novog Pazara Milan Milanović rekao je danas da ne očekuje defanzivu Javora u šestom kolu Super lige Srbije, kao i da veruje da će njegovi fudbaleri imati odgovor za takvu igru gostiju iz Ivanjice.
„Ne očekujem da će se Javor braniti, ali nadam se da ćemo pronaći odgovor i pobediti. Ne znam šta se dešava sa njihovim igračima koji su izostali sa dve poslednje utakmice, ali znam da oni igraju mnogo kreativnije i ofanzivnije nego ranijih sezona“, rekao je Milanović novinarima na Gradskom stadionu.
Novi Pazar je sedmi na tabeli Super lige Srbije, dok je Javor deveti, a oba tima osvojila su po sedam bodova.
„Ambiciozni smo, dobro treniramo i imamo veliku želju da se dokažemo. Postoje dve ili tri dileme kada je sastav u pitanju, ali ne zato što je neko od igrača slab. Naprotiv, imamo mogućnost izbora između većeg kvaliteta posle prekida ili brže i agresivnije igre u veznom redu. To je dobar znak“, ocenio je Milanović.
On je prošle sezone trenirajući kulski Hajduk poražen u Ivanjici sa 2:1, a Javor je do pobede došao golovima u zaustavnom vremenu.
„Hajduk je primio golove u 91. i 93. minutu. Ova ekipa Novog Pazara je iskusna i ne plašim se takvih grešaka, ali problem je na drugoj strani. Nemamo još željeni ritam, nedostaje brži pas iz sredine prema napred, ali polako dolazimo do željenog modela. Takve stvari više puta ponavljamo na treninzima, a očekujem da to u kontinuitetu zaživi i na utakmicama“, kazao je Milanović.
Trener Novopazaraca neće moći da računa samo na povređenog napadača Petra Jelića, ali je najavio da će u startnoj postavi debitovati štoper Nino Pekarić.
„U goste nam dolazi dobro organizovana ekipa, koja u dosadašnjem toku prvenstva bolje igra na strani. Uz našu maksimalnu angažovanost I podršku publike, mislim da ćemo doći do dobrog rezultata“, rekao je Pekarić.
Utakmica između Novog Pazara i Javora igraće se sutra od 16.30 na Gradskom stadionu.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica drugog kola i tabela