2014 WC OMB

Posle SP novi stadion može biti zatvor

Jedan brazilski sudija došao je na ideju da bi jedan budući stadion koji se priprema za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, nakon održavanja Mundijala mogao biti zatvor, preneo je danas Asošijeted pres. Brazil će naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstvo u fudbalu, a utakmice će se igrati na 12 stadiona širom zemlje.
Najproblematičniji je novoizgrađeni stadion Arena Amazonija u Manausu u džungli i bespuću brazilske države Amazonas. Taj stadion se zato posle Svetskog prvenstva neće koristiti u sportske svrhe, te je tako jedan sudija došao na ideju da stadion bude kazneno-popravna ustanova. 
Tokom letnjeg Kupa konfederacija, održanog u Brazilu, Svetska fudbalska federacija (FIFA) i brazilski zvaničnici su bili na udaru demonstracija u toj južnoameričkoj državi. 
Milioni osiromašenih brazilskih demostranata su tada izašli na ulice širom zemlje i iskazali nezadovoljstvo zbog velike potrošnje novca na sport, a loših javnih usluga, visokih poreza i izrazite socijalne nejednakosti. 

Povezana vest:  Tevez po dolasku u Argentinu izbegao novinare