danijel_aleksic_reprezentacija_mladiDanijel Aleksić u obe mreže za remi omladinaca protiv Grčke – 1:1

 

Reprezentacija Srbije do 19 godina (igrači rođeni posle 1.1.1991.godine) remizirala je u Beogradu protiv vršnjaka iz Grčke – 1:1 (1:1) u poslednjoj međunarodnoj proveri pred drugi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u maju. Oba pogotka postigao je kapiten „orlića“ Danijel Aleksić, koji je najpre u 10.minutu zatresao sopstvenu mrežu nesmotreno promenivši pravac lopti posle kornera koji je izveo Karelis, a sedam minuta kasnije isti igrač je izjednačio rezultat preciznim udarcem sa bele tačke. Prethodno je Marinakis povukao za dres Marka Šćepovića u izglednoj prilici za gol i tom prilikom zaradio direktan crveni karton od mladog sudije Igora Stoilkovića. Ipak, s obzirom da je bila u pitanju prijateljska utakmica, gostima je dozvoljeno da ubace novog fudbalera i do kraja ipak na terenu ostanu kompletni.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 17. kola, strelci i tabela Super lige

Selektor Aleksandar Stanojević za ovu utakmicu nije mogao da računa na veliki broj standardnih fudbalera, pre svega u defanzivnoj liniji i veznom redu, pa je utakmica sa Grcima bila dobra prilika da se još jednom nametnu i neki momci iz drugog plana. Po kišovitom i hladnom vremenu, pred oko 400 gledalaca na stadionu Obilića, viđena je otvorena i borbena utakmica, koja je na kraju završena i najpravednijim ishodom. Lepu sportsku predstavu pokvarila je povreda našeg reprezentativca Gorana Brkića (na slici desno), koji je posle samo 14 minuta provedenih na terenu iznesen na nosilima i sledi mu pauza od desetak dana zbog snažnog udarca u koleno.

Povezana vest:  Igrači Rada sledeće tri sezone nosiće opremu Patrik

Početak priprema omladinske reprezentacije Srbije zakazan je za 17.maj, kada će selektoru Stanojeviću na raspolaganju biti najjači mogući kadar, uključujući i „internacionalce“… Na kvalifikacioni turnir u Austriju, putuje se 23.maja, a pored domaćina rivali će nam biti još Danska i Švajcarska. Samo pobednik grupe izboriće plasman na finalni turnir Prvenstva Evrope u Francuskoj, jula ove godine.

SRBIJA – GRČKA  1:1 (1:1)

14.04.2010. Beograd. Stadion: FK Obilić. Gledalaca: 400. Sudija: Igor Stoilković (Beograd). Pomoćnici: Uroš Stojković i Zoran Janićijević (obojica Beograd). Četvrti sudija: Lazar Lukić (Beograd). Žuti kartoni: M.Šćepović (Srbija). Crveni karton: Marinakis (Grčka – 17.minut).

STRELCI: 0:1 – Danijel Aleksić (autogol) u 10, 1:1 – Danijel Aleksić u 17.minutu (iz jedanaesterca).

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 3. kola i tabela Premijer lige Engleske

SRBIJA: Marko Dmitrović (od 46.Vilson Caković) – Zlatko Liščević, Lazar Ćirković, Matija Nastasić (od 46.Filip Pjević), Petar Đuričković – Luka Milivojević, Darko Brašanac (od 46.Nikola Krčmarević), Marko Adamović (od 46.Branko Mihajlović), Vojkan Miljković (od 64.Goran Brkić, od 77.Jevrem Kosnić) – Danijel Aleksić (od 76.Aleksandar Đoković), Marko Šćepović (od 46.Bojan Aleksić).

Selektor: Aleksandar Stanojević.

GRČKA: Konstantinos Lampru (od 63.Konstantinos Kaldelis) – Nikolaos Marinakis (od 17.Aristotelis Karasalidis), Joanis Poturidis, Anastasios Lagos, Jorgos Kutrubis – Konstantinos Kotsaridis (od 46.Konstantinos Triantafilu), Panajotis Stamojanos (od 63.Apostolos Velios), Panajotis Vlahodimos, Steljos Vasileu (od 46.Konstantinos Furtunis) – Nikolaos Karelis (od 63.Dimitrios Toskas), Hristos Kontohristos (od 46.Petros Mandalos).

Selektor: Jorgos Georigijadis.