aleksandar_trifunovic_trener_kk_crvena_zvezdaPOSLE MEČA ZVEZDA – TAMIŠ

Prvi poraz u Super ligi

 

Pribojavali su se košarkaši Crvene zvezde dobrog šuta igrača Tamiša, isticali da je veoma važno zaustaviti njihov šut za 3 poena i kao da su predvideli epilog meča. Raspoloženi Tamiš iskoristio je loš dan Beograđana I slavio sa 75:72, po četvrtinama 16:20, 19:19, 22:17, 18:16.

Početak meča nagovestio je rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije prelazilo 5 poena (10:15 za Zvezdu). Domaćine je u igri držao Ivanović dok je naš tim vukao Stojačić. Stefan je sa 7 poena bio najzaslužniji što su crveno-beli prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 16:20. Malo je nedostajalo da Bjelica u poslednjoj sekundi sa pola terena i iz gotovo nemoguće pozicije postigne koš, ali sreća večeras ipak nije bila na našoj strani.

Ako je prvi deo obeležila česta promena rezultata, u drugom su viđene dve serije i sveukupna izjednačenost u igri i poenima. Pančevci dobro otvaraju četvrtinu i serijom od 6:0 dolaze u prednost od 24:22 da bi na 4:40 do kraja drugog dela na semaforu stajalo 30:25. Tada na scenu stupa Oliver Stević koji koristi nekoliko dobrih asistencija kapitena Radivojevića (u drugoj četvrtini ukupno 5 asistencija) i pravi svoju seriju od 7:0 koju završava Radosavljević i Zvezda vodi 30:34. Poslednji napad crveno-beli ponovo ne koriste i na odmor se odlazi rezultatom 35:39.

Povezana vest:  Galijani: Real tražio 18 miliona evra za Kaku

Zvezda ulazi u treću četvrtinu skoncentrisano, posle trojke Stojačića dostiže najveću prednost na meču od +7, 39:46. Tada domaćini vezuju dve trojke i vraćaju se u meč. Kraj četvrtine ponovo je neizvestan. Kešelj krade loptu i zakucavanjem iz kontre donosi svom timu +3 ali Pančevci dva napada realizuju uspešno i u odlučujući period ulaze sa prednošću 57:56. Domaćini su se tada razigrali, posebno Jereminov koji je dobro proigravao saigrače i na sedam minuta do kraja uspevaju da se odlepe na pet poena prednosti 63:58. Zvezda uspeva dva puta da izjednači ali posle 67:67 domaćini postižu 5 poena što će se ispostaviti nedostižnih za crveno-bele. Ulazi se u neizvesnu završnicu u kojoj je naš tim uspeo da smanji na 72:70, minut pred kraj, ali Tamiš večeras nije dao pobedu.

Povezana vest:  Joakim Lev: Očekujem spektakl na Mundijalu

Imala je Zvezda i napad za produžetak. Deset sekundi pre kraja meča, pri rezultatu 75:72, domaćini promašuju dva bacanja, Radivojević kreće u kontru, dodaje Radosavljeviću koji iz ćoška ne uspeva da uputi šut i time potvrđuje konačan ishod duela.

U redovima drveno-belih najbolji je bio kapiten Radivojević. Vuk je postigao 10 poena, imao je 7 asistencija, 5 skokova I nad njim ne napravljeno čak 8 faulova. Stojačić je postigao 13, Bjelica I Kešelj po 12, Stević 11 uz 9 skokova, Kikanović 7, Radosavljević a Jelovac dva poena. Nedović, Katnić I Milošević se nisu upisali u strelce dok Rondović nije ni ulazio u igru.

Kod gostiju najbolji je bio Marković sa 18 poena. Ivanović je postigao 11 a Jereminov I Đokić po 8.

Trener Trifunović čestitao je ekipi Tamiša na pobedi i naglasio da se promenljiva igra njegovog tima provlači kroz celu sezonu.

-Čestitao bih ekipi Tamiša na večerašnjoj pobedi kao i na svemu onome što je iza njih u ovoj sezoni. Posle pobede nad FMP-om, dosta vremena sam proveo sa igračima objašnjavajući im važnost ovog meča. U ovakvim utakmicama želja i motivacija moraju biti na maksimalnom nivou, kao što je to bio slučaj kod našeg protivnika večeras. Mi smo uspeli da ponovimo ono što nam se dešava cele sezone a to je da se posle dobre pobede ponesemo i ne znamo da izguramo tu pobedu na način na koji treba. Moji igrači moraju da shvate da naša igra ne sme da se bazira na talent koji imamo već na radu i zalaganju koje moramo da pružimo.

Povezana vest:  Ren slavio u Sošou, Rems siguran protiv Nice

Meč u pančevačkoj Hali sportova počeo je minutom ćutanja povodom smrti igrača kk Novi Sad Nenada Grozdanića. Već u subotu Zvezda nastavlja borbu u Super ligi. Prvi put biće otvorene kapije Pionira. U goste dolazi ekipa Borca iz Čačka a meč počinje u 19 časova. Cena ulaznica biće 200 dinara za tribune i 500 za parter.