vojvodina-partizanVojvodina srušila Partizan u Novom Sadu

Fudbaleri Vojvodine savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Partizana sa 2:1, u derbi utakmici sedmog kola Superlige Srbije.
Novosađani su naneli prvi poraz aktuelnom šampionu, tako da, nakon neuspeha Čukaričkog u Kruševcu, više nema neporaženih timova u nacionalnoj Superligi.
Dva protivnika odigrala su na klizavom terenu stadiona Karađorđe „tvrdu“, ali zanimljivu utakmicu. Stvoreno je više povoljnih šansi na obe strane, a Vojvodina je najavila pobedu vodećim pogodkom Petra Škuletića u 73. minutu.
On je pogodio mrežu posle kornera, međutim, Partizan je ekspresno izjednačio posle samo četiri minuta, kada je Nemanja Kojić na pas Miloša Jojića poslao loptu ispod golmana Delača.
Kada se činilo da je na pomolu podela bodova, posle centaršuta Alivodića lopta je pogodila Marka Živkovića i ušla u mrežu crno-belih za veliko slavlje tima Marka Nikolića.
Ovom pobedom Novosađani su se približili vrhu tabele, dok je Partizan zadržao vođstvo sa dva boda prednosti nad gradskim rivalom Čukaričkim.
Vojvodina – Partizan 2:1 (Škuletić 73, Živković 89. autogol – Kojić 77)
Odigrano ranije danas:
Donji Srem – Voždovac 3:0 (Sinđić 15, Janković 21, Aškovski 79)
Jagodina – Novi Pazar 1:0 (Lepović 15)
Javor – Radnički Niš 1:1 (Sotirović 74 – Hadžibulić 86)
Napredak – Čukarički 2:1 (Mirosavljević 59, Milošević 77 – Stojković 90)
OFK Beograd – Rad 1:0 (Planić 87)
Od 19 sati igraju Crvena zvezda – Spartak i Sloboda – Radnički Kragujevac.
Tabela: Partizan 16 bodova, Čukarički 14, Vojvodina 12, Radnički Niš i Jagodina po 11, Napredak, Novi Pazar i Crvena zvezda po 10, itd.

Povezana vest:  Benitez: Ovo je dobra sezona za Čelsi