Arsenal slavlje aston vila

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi ubedljiv u Bukureštu, sigurni Arsenal i Borusija

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su slavili u Bukureštu protiv Steaue (4:0), a sigurni su još bili kod kuće Arsenal i Borusija Dortmund savladavši Napoli (2:0), odnosno Olimpik Marsej (3:0), u utakmicama drugog kola Lige šampiona.
Ceh za neočekivani kiks „plavaca“ na Stamford Bridžu u prvom kolu protiv Bazela platila je Steaua, koja je bila nemoćna u nastojanju da se suprotstavi ekipi Žozea Murinja. Čelsi je već na poluvremenu imao dva gola prednosti i rutinski je odradio ostatak susreta, na kojem je Branislav Ivanović odigrao svih 90 minuta.
Neven Subotić je uspešno komandovao odbranom Borusije u pobedi protiv Olimpika iz Marseja, dok je Arsenal u Londonu, predvođen sjajnim Mesutom Ozilom, lakše nego što se očekivalo izašao na kraj s Napolitancima i učvrstio se na čelu tabele F grupe.
Meč na Emiratima vodio je srpski arbitar Milorad Mažić.
Barselona bez povređenog Lionela Mesija srušila je otpor Seltika u Glazgovu tek nakon crvenog kartona Braunu (1:0), a prolaz u drugu fazu takmičenja najavio je i Šalke trijumfujući u Bazelu (1:0).
Atletiko Madrid je nastavio s fantastičnim partijama ove sezone pošto je trijumfovao na gostovanju u Portu posle preokreta (2:1), dok je Milan, predvođen tandemom Baloteli-Robinjo, jedva iščupao bod protiv Ajaksa u Amsterdamu (1:1) pogotkom Balotelija u četvrtom minutu nadoknade iz penala.
Večerašnji rezultati:
E grupa:
Bazel – Šalke 0:1 (Draksler 54)
Steaua – Čelsi 0:4 (Ramireš 20, 55, Georgijevski autogol 44, Lampard 90)
Tabela: Šalke 6 bodova, Čelsi i Bazel po 3, Steaua 0.
F grupa:
Borusija Dortmund – Olimpik Marsej 3:0 (Levandovski 19, 80. penal, Rojs 52)
Arsenal – Napoli 2:0 (Ozil 8, Žiru 15)
Tabela: Arsenal 6 bodova, Borusija Dortmund i Napoli po 3, Olimpik Marsej 0.
G grupa:
Zenit – Austrija Beč 0:0
Porto – Atletiko Madrid 1:2 (Martinez 16 – Godin 58, Turan 86)
Tabela: Atletiko Madrid 6 bodova, Porto 3, Austrija Beč i Zenit po 1.
H grupa:
Ajaks – Milan 1:1 (Densvil 90 – Baloteli 90+4 penal)
Seltik – Barselona 0:1 (Fabregas 76)
Tabela: Barselona 6 bodova, Milan 4, Ajaks 1, Seltik 0.
U preostalim utakmicama drugog kola sutra igraju Šahtjor Donjeck – Mančester Junajted, Bajer Leverkuzen – Sosijedad (A grupa), Juventus – Galatasaraj, Real Madrid – Kopenhagen (B), Pari Sen Žermen – Benfika, Anderleht – Olimpijakos (C), CSKA Moskva – Viktorija Plzenj i Mančester Siti – Bajern Minhen (D).

Povezana vest:  Mihajlović: Miran sam, idem od utakmice do utakmice