logo_SP_futbal_2010_afrikaFUDBAL SP

Japanci zabrinuti zbog loše prodaje ulaznica

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Japana izrazio je zabrinutost zbog malog interesovanja navijača iz te azijske zemlje za ulaznice za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

„Prodaja ulaznica teče dobro u SAD, dobro je i u Evropi, ali u Aziji je loše. Treba nam više Japanaca koji žele da putuju u Južnu Afriku“, kazao je dnevniku Nikansports Đunji Ogura po povratku sa sastanka Svetske fudbalske federacije (FIFA) u Švajcarskoj gde se razgovaralo upravo o prodaji ulaznica.

Povezana vest:  Nikolić: Žaliću se na suspenziju FS S

Fudbalska reprezentacija Japana je na Mundijalu u Nemačkoj pre četiri godine imala veliku podršku navijača, ali turističke agencije očekuju mnogo manju posetu na predstojećem turniru.

Uzroci su finansijske prirode, ali i bezbednosni rizici, te lošija forma japanskog nacionalnog tima u poslednjim mečevima.

-U ovom trenutku je uplaćeno oko 25 odsto manje aranžmana nego u istom periodu pre četiri godine – kazao je Hiromi Nišikava, radnik kompanije Nišitecu Travel, jedne od četiri turističke agencije koje u ponudi imaju odlazak u južnu Afriku.

Povezana vest:  Rašović: Maksimalno poštovanje svakog protivnika

Nišikava je dodao da najjeftinija ponuda, koja obezbeđuje odlazak na samo jednu utakmicu, košta 5.300 dolara, ali da njegova kompanija razmišlja da snizi cenu.

Japan, koji nikada nije pobedio na utakmici Svetskog prvenstva igranoj van te zemlje, u Južnoj Africi će nastupati u Grupi E sa Holandijom, Danskom i Kamerunom.