Sinisa Mihajlovic i tole fss 1Mihajlović: Ako ide Karadžić idem i ja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da će u decembru napustiti klupu nacionalnog tima ukoliko se predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić povuče sa te funkcije.
-Ne zavisi toliko od mene, ali ako Karadžić ostane ja sam spreman za razgovor. U suprotnom idem, ko god da dođe. Zoran Laković i Karadžić su ljudi u koje imam poverenje – rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
Karadžić je najavio povlačenje sa mesta predsednika FSS i to po okončanju jesenjeg dela Superlige.
Na pitanja novinara kakvog bi naslednika preporucio, Mihajlović je rekao:
-Nije moja dužnost da biram naslednika, ali potreban nam je trener koji će nastaviti ovim putem. Reprezentacija je sazrela, ali mora još mnogo toga da se uradi. Sa druge strane ovo što je napravljeno može da se sruši i moramo biti oprezni – poručio je Mihajlović.
On je dodao da mu je bila čast da bude selektor Srbije i da se nikad nije pokajao zbog preuzimanja „orlova“.
-Bila mi je čast da vodim ovaj tim. Na početku se mnogo govorilo što nisu pozivani Pantelić, Žigić i Jovanović, ali sam u poslednje vreme primetio da ih ne spominjete. Ove igrače je malo ko znao u Evropi, ali su sada standardni u svojim klubovima. Protiv Hrvatske je igralo 10 fudbalera koji nastupaju u Ligi šampiona i koji su napredovali i pokazali znanje igrajući za reprezentaciju.
Mihajlović je priznao da je tokom selektorskog mandata pravio greške.
-Sigurno je da svako od nas greši kada radi. Problem u fudbalu je da se sve to vidi posle utakmice. Za mene je najvažnije kakvo mišljenje o mom radu imaju čelnici FSS, a ne neki propali trener ili ljubomorni novinar. Falili su nam rezultati u kvalifikacijama, ali reprezentacija će u narednih šest – sedam godina imati veće šanse. Želim da napravim tim koji će kada ode na neko veliko takmičenje tamo napraviti zapažen rezultat – rekao je Mihajlović.
Na pitanje novinara da li mu je krivo što napušta selekciju Srbije, Mihajlović je rekao:
-Zbog svega što sam prošao sa igračima, ima stvari zbog kojih bi mi bilo žao. Vidim da je polako počelo da se menja mišljenje novinara i zbog toga mi je drago. Za sve je potrebno vreme. Šta smo mi to napravili na reprezentativnom planu da ne bi trebalo da imamo vremena za sutra – zapitao se Mihajlović.
On je na današnjoj konferenciji saopštio spisak igrača na koje računa za kontrolni meč protiv Japana, 11. oktobra u Novom Sadu i četiri dana kasnije u kvalifikacijama za SP protiv Makedonije u Jagodini.
Utakmica sa Japanom biće oproštaj Dejana Stankovića od nacionalnog tima, koji će odigrati 103. meč za reprezentaciju i postati apsolutni rekorder.
„Nedostajaće nam sedam igrač, četiri iz mlade, dok su tri povrđena. Ne tražim alibi, jer kod nas nema rezervnih igrača, svi igraju. Ipak, za svaku reprezentaciju predstavlja hendikep kada nema sedam fudbalera koja su izneli kvalifikacije, ali imam poverenje u pozvane igrače“, rekao je Mihajlović.
Na spisku su:
Golmani: Vladimir Stojković, Damir Kahriman, Branimir Aleksić.
Odbrana: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Branislav Trajković.
Sredina terena: Dejan Stanković, Aleksandar Ignjovski, Ivan Radovanović, Luka Milivojević, Radosav Petrović, Nenad Krstičić, Nemanja Matić, Dušan Basta, Andrija Živković, Miloš Jojić, Zoran Tošić, Dušan Tadić, Miralem Sulejmani.
Napad: Filip Đorđević, Stefan Šćepovic
Mihajlović je na klupu orlova seo 24. aprila 2012. godine i na 16 utakmica ostvario učinak od pet pobeda, tri remija i osam poraza.
On je obavio radikalnu smenu generacija, formirao mlad i perspektivan tim, ali doživeo je neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu gde je Srbija u grupi A završila iza selekcije Belgije i Hrvatske.

Povezana vest:  FORMULA 1, Šumaheru preti raskid ugovora zbog slabih rezultata