dejan radonjic presRadonjić: Loša odbrana razlog poraza protiv Širokog

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je danas da je loša igra u odbrani njegove ekipe glavni razlog za poraz protiv Širokog, ali da taj neuspeh u prvom kolu Jadranske lige ne bi smeo da je poremeti.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su juče na gostujućem terenu protiv Širokog sa 79:80, u utakmici prvog kola Jadranske lige. Crveno-beli su tokom utakmice promašili 10 slobodnih bacanja i izgubili 14 lopti.
-Osim na samom početku meča i jednom delu druge četvrtine, nismo odigrali na potrebnom nivou da bi se savladao Široki. Posebno smo zakazali u odbrani. U toj fazi igre smo bili veoma slabi, nismo imali neophodan nivo agresivnosti i čvrstine za pobedu na ‘vrućem’ terenu u Širokom Brijegu – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Trener Zvezde dodao je da je njegova ekipa bila pod pritiskom zbog prvog takmičarskog meča u sezoni, ali da je morala da odigra kvalitetnije.
Radonjić je rekao da poraz protiv Širokog ne bi smeo smeo da poremeti njegove igrače.
-Nikako ne smemo da dozvolimo da nas ovaj poraz protiv Širokog na bilo koji način poremeti. Moramo da ostanemo jaki, da nastavimo s vrednim radom i da primenimo sve što smo već uradili tokom pripremnog perioda. Nadam se da ćemo opravdati ono što naši navijači s pravom očekuju od nas – rekao je trener Zvezde.
U sledećem kolu, u sredu, Zvezda će u Laktašima igrati protiv Igokee.
-Moramo da napravimo detaljnu analizu i paralelu sa utakmicama koje smo igrali u pripremnom periodu. Očekuje nas veoma kvalitetan protivnik, ali se nadam da će ekipa posle uvodnog poraza pokazati reakciju – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  FAJNAL FOR EVROLIGE, Završni turnir Evrolige održaće se u Barseloni