radovan curcic kzs feb 2013 (1)

Ćurčić: Na terenu da dokažemo da smo favoriti

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je njegova ekipa favorit u mečevima protiv Kipra i Severne Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine, ali i da to mora da dokaže i na terenu.
-Ne bežimo od uloge favorita. Objektivno, jesmo favoriti, ali ni malo prepotentno ne smemo da uđemo u te utakmice. Kipar je u meču u Gornjem Milanovcu pokazao da poseduje određeni kvalitet i mislim da moramo biti maksimalno argesivni, skoncentrisani i spremni jer danas nikoga nije lako pobediti – rekao je Ćurčić novinarima u Hotelu M na okupljanju mlade reprezentacije. 
Mlada reprezentacija Srbije 11. oktobra od 18.00 u Ahni igra protiv Kipra, a četiri dana kasnije, u isto vreme u Gornjem Milanovcu protiv Severne Irske.
-Čeka nas veoma zahtevan meč na Kipru, na kojem moramo biti na visokom nivou ako mislimo da dođamo do pobede – dodao je Ćurčić.
Meč protiv Severne Irske u Gornjem Milanovcu Srbija će igrati pred praznim tribinama zato što služi kaznu zbog incidenata u Kruševcu na utakmici protiv Engleske.
-Ponovo pred praznim tribinama… Nismo imali predstavu pre prve utakmice (protiv Kipra) da će biti toliko teško bez publike. Mi izbora nemamo. Moramo da dobijemo i tu utakmicu i da iz oktobarskog ciklusa izađemo sa dve pobede –  rekao je selektor Srbije. 
Za mladu reprezentaciju u te dve utakmice igraće i igrači A reprezentacije Matija Nastasić, Filip Đuričić i Aleksandar Mitrović. I igrač Benfike Lazar Marković je trebalo da nastupi, ali je on izostao sa današnjeg okupljanja zbog povrede.
-Znači nam puno što su oni tu, ali ne očekujem od njih da sami reše utakmice. Pred nama je četiri dana rada gde ćemo pokušati da napravimo što bolju grupu i da iz timske igre dođe individualni kvalitet kako povratnika iz A reprezentacije, tako i drugih igrača – rekao je Ćurčić. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazil protiv Čilea nakon 12 godina u osmini finala