nemacka_logo copy31. KOLO BUNDES LIGE
Lak zadatak za vodeći tandem Bundeslige

Na svega četiri kola pre kraja Bundeslige Bajern ima dva boda više od Šalkea, a u 31. rundi takmičenja oba tima ne bi trebalo da imaju težak zadatak da zabeleže pobede. Bavarci će ugostiti Hanover, dok u Gelzenkirhen stiže Borusija iz Menhengladbaha. U borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona nalaze se još tri tima, Bajer iz Leverkuzena koji putuje u Štutgart na noge vrlo dobrim „švabama“, zatim dortmundska Borusija koja će dočekati Hofenhajm i na kraju Verder koji gostuje aktuelnom šampionu Volfzburgu.
Keln je prilično odmakao od zone ispadanja i samo ga teorija deli od opstanka, a priliku da i definitivno obezbede miran san „jarčevi“ će imati ukoliko na svom terenu savladaju Bohum. Hamburgeru su potrebni bodovi za izlazak na evropsku scenu, a prilku da ih osvoji imaće u duelu protiv nemotivisanog Majnca. Frajburg i Nirnberg vode grčevitu borbu za opstanak, a pobednik međusobnog duela mogao bi da bude bezbrižniji u samoj završnici, dok Herta koja se nalazi na šest bodova od bezbedne zone mora da ide na sve ili ništa na gostovanju u Frankfurtu.

Povezana vest:  Roho dobio radnu vizu, može da debituje za Junajted

Petak, 16. april:
20.30h Keln – Bohum

Subota, 17. april:
15.30h Štutgart – Bajer Leverkuzen
15.30h Volfzburg – Verder
15.30h Šalke – Borusija Menhengladbah
15.30h Hamburger – Majnc
15.30h Frajburg – Nirnberg
18.30h Bajern – Hanover

Nedelja, 18. april:
15.30h Borusija Dortmund – Hofenhajm
17.30h Ajntraht – Herta

Tabela: Bajern 60 bodova, Šalke 58, Bajer 54, Borusija D. 52, Verder 51, Hamburger 48, Štutgart 47, Volfzburg 46, Ajntraht 44…

Povezana vest:  Policija objavila fotografije huligana u Poljskoj