FUDBALSKA-LOPTA

Ulični fudbal ovog vikenda u Čačku


Završni turnir uličnog fudbala u okviru projekta „Strit fudbal Srbija“ biće održan ovog vikenda na gradskom trgu u Čačku.  Svečano otvaranje je u subotu, u 10 sati kada će počceti ligaški deo takmičenja u kome nema ispadanja, a drugog dana, u nedelju igraće se eliminaciona faza. 
Na završnom turniru u Čačku nastupiće 16 ekipa, a projekat će biti proširen na celu Srbiju, jer će se svakog vikenda oranizovati u drugom gradu. 
Jedan od osnivača projekta, Nikola Nešić, kaže da „Strit fudbal“ promoviše socijalizaciju i edukaciju dece od osam do 16 godina, ali i amaterski i bazični fudbal kao globalni fenomen.
-Uz savremene terene, zabavu, igru, edukativne seminare i kurseve možemo omladini da pružimo deo radosti i zadovoljstva koje smo mi imali kao deca, i da im pokažemo da društvene mreže na internetu nisu jedini vid komunikacije i zabave – naveo je Nešić.
On je rekao da se na ovaj način promovišu moralne vrednosti koje su sada u zapećku, borba protiv poroka, uključenje žena u sport i fer plej. Učesnici projekta danas su obišli čačcanske osnovne škole i podelili sportske rekvizite i lopte, kako bi poboljšali uslove rada profesora fizičkog vaspitanja.
-Interesovanje je veliko, ali niko neće biti odbijen. Svaki mališsan koji dođe sa željom da učestvuje moći će da nastupi makar u egzibicionim mečevima. Rezultati su u drugom planu, a pored fudbala na turniru će se naći animatori i promoteri, održavaće se žurke, pa će ceo događaj imati oblik velikog druženja – naglasio je Nešić. 
Projekat „Strit fudbal Srbija pokrenuo je „Skala tim studio“ iz Smedereva, koji je zajedno sa kompanijom „Čips vej“ organizator za grad Čačak, dok su podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova, Fudbalski savez Srbije i Fudbalska antirasistička mreža (FARE). 

Povezana vest:  Fudbaler Torina zaražen korona virusom