2014 WC OMB

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Holandija pobedila Tursku i odvela Rumuniju u baraž

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je večeras kao gost selekciju Turske sa 2:0, a ovim rezultatom drugo mesto u D kvalifikacionoj grupi za prvenstvo sveta osvojila je Rumunija, koja je u Bukureštu savladala Estoniju takođe sa 2:0.
Holanđani su ranije osigurali direktno učešće na Mundijalu u Brazilu, međutim, igrali su pošteno i bez kalkulacija, pa su zabeležili devetu pobedu na 10 odigranih utakmica.
Turci su razočarali mnogobrojne navijače u Istanbulu. Bila je im je neophodna pobeda da zadrže drugo mesto za baraž, ali nisu odoleli velikom pritisku, prokockali su veliku šansu i na kraju završili kao četvrtoplasirani.
Ogromno razočaranje priredili su i fudbaleri Bugarske porazom kod kuće u Sofiji od Češke (1:0), pa su i oni pali na četvrto mesto u grupi B, a u baraž je otišla Danska, koja je lako dobila Maltu (6:0).
Island je ostvario podvig igrajući na gostujućem terenu protiv Norveške nerešeno 1:1 i prošao u baraž nakon što je Slovenija poražena na gostovanju Švajcarskoj (1:0), koja je ranije obezbedila direktan plasman na svetski šampionat.   

Povezana vest:  Ben Arfa: Neću da igram za Marsej