srbija pozdrav

Srbija ubedljiva protiv Makedonije za kraj kvalifikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je završila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je večeras u Jagodini ubedljivo savladala Makedoniju sa 5:1. Strelci za Srbiju bili su Stefan Ristovski, koji je u 13. minutu postigao autogol, Dušan Basta u 19, Aleksandar Kolarov u 38. Iz penala, Dušan Tadić u 53. i Stefan Šćepović u 73. minutu. Jedini gol za Makedoniju dao je Adis Jahović u 83. 
Srbija je završila treća u Grupi A kvalifikacija sa 14 bodova, iza Belgije i Hrvatske, dok je Makedonija poslednja sa sedam. belgija se plasirala direktno na EP, a Hrvatska će šansu imati u baražu. „Orlovi“ su bili ubedljivi tokom cele utakmice i osim počasnog pogotka nisu dozvolili Makedoncima da stvore šansu za gol.
Srbija je povela u 16. minutu kada je Zoran Tošić proigrao Bastu, koji je oštro centrirao sa desne strane, a lopta se od noge Ristovskog odbila u gol Makedonije. 
Samo tri minuta kasnije, Kolarov je ubacio loptu sa leve strane, a Basta je ostao sam na desnoj ivici peterca i savladao golmana gostiju Toma Pačovskog.  Prednost Srbiji od 3:0 Kolarov je doneo iz penala, koji je napravio Boban Grnčarov kada je sa dve noge startovao nad kapitenom „orlova“ Branislavom Ivanovićem u šesnaestercu.
Kako je završila prvo, Srbija je nastavila u drugom poluvremenu. Na 4:0 povećao je Tadić posle dodavanja Baste, dok je na novu asistenciju fudbalera Udinezea Šćepović postigao peti gol za Srbiju.
Makedonci su uspeli da postignu počasni pogodak šest minuta pre kraja susreta posle solo prodora Jahovića, koji je dao gol samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru.

Povezana vest:  Terzić: Skučen prostor, ali biće bolje u Zvezdi