stadion partizana ceo derbi

JSD Partizan: Stadion je naš 

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas je i zvanično podnelo žalbu na odluku Višeg suda u Beogradu da stadion u Humskoj bude vraćen u vlasništvo Ministarstva odbrane.
-Preduzećemo sve što je u skladu sa zakonom, do poslednje sitnice i do najdalje instance, ako bude potrebno, da sprečimo da nam bilo ko na nezakonit način oduzme naš stadion – navodi se na sajtu fudbalskog kluba Partizan.
Crno-beli poručuju da su 1990. godine potpuno zakonito stekli svojinska prava na osnovu zakonitog ugovora i da je očuvanje tih prava jedino moguće zakonito rešenje.
-Rešenje koje je 1989. godine doneo Savezni sekretar za narodnu odbranu kojim je prethodno odobrio da se predmetne nepokretnosti bez naknade prenesu JSD Partizan je konačni i pravosnažan upravni akt koji se ne može menjati ili ukidati bilo kakvom odlukom parničnog suda. Odmah po zaključenju ugovora Partizan je upisao svoja stečena prava u zemljišne knjige, što nikada nije osporeno ni od koga, pa ni od Ministarstva odbrane.
Svima je poznato da su stadion i drugi objekti izgrađeni u isključivo sportskoj nameni, da su od prvog dana bili dom sportista i klubova JSD Partizan, na kojem su stasali brojni šampioni, olimpijski pobednici, prvaci sveta i Evrope. Nikada predmetni objekti nisu imali nikakvu funkciju u domenu narodne odbrane i vojske i nikada, sve do ove odluke Višeg suda, nikome nije padalo na pamet da od amaterskog sporta pokuaaa da izvuče materijalnu korist, navodi se u saopštenju.
SD Partizan podseća da se u sporne objekte investira već tri decenije i da se oni održavaju iz izvora koje obezbeđuju JSD Partizan i njegovi klubovi.
-Apsolutno smo uvereni da u Srbiji postoji pravni sistem, pravna sigurnost ne samo za nas već i za sve građne, neotuđivo pravo na zakonito, objektivno i pravično su?enje. Takođe smo uvereni da se neće dopustiti svrstavanje građana, klubova i sportskih društava u kategoriju subjekata drugog reda koji imaju manje prava od ostalih. Očekujemo se da će se naša vera potvrditi odlukom drugostepenog suda i nepodeljenom podrškom srpske javnosti.
Pored stadiona Partizana, odluka Višeg suda podrazumeva oduzimanje teniskih terena, terena na Kalemegdanu i objekta veslačkog kluba na Adi Ciganliji, koji su pre 24 godine postali svojina crno-belih.

Povezana vest:  Halilhodžić optimista pred SP