aleks_ferguson_11Mančesterski derbi možda odlučuje o tituli

 

Ishod sutrašnjeg mančesterskog derbija između Sitija i Junajteda mogao bi da odluči šampiona Premijer lige. Mančester junajted nalazi se na drugom mestu na tabeli sa četiri boda manje od Čelsija i ako izgubi mogao bi da prepusti titulu londonskoj ekipi.

Pobeda bi ekipu Mančester sitija učvrstila na četvrtom mestu na tabeli koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

-Ovaj derbi je važniji od prethodnih. Za 23 godine, od kada vodim Junajted, nijednom nismo igrali protiv Sitija kada su imali šansu da postignu vredniji rezultat u prvenstvu. Mnogo neutralnih navijača će reći da je ovo dobro za grad i to čini sutrašnji meč primamljivim – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Van Gal nije pristalica "prekookeanskih turneja"

Siti je 2008. godine kupio konzorcijum iz Abu Dabija i od tada su klub pojačali mnogobrojni fudbaleri, među kojima i Robinjo, Emanuel Adebajor i Karlos Tevez, koji je došao iz Junajteda.

-Imaju mnogo novca da kupe igrače, siguran sam da mogu da kupe ceo novi tim – rekao je Ferguson.

Ferguson je rekao da se nada da će Vejn Runi, koji je ove sezone postigao 34 gola, biti spreman za sutrašnju utakmicu. Napadač fudbalske reprezentacije Engleske povredio se na revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

Povezana vest:  Bufon: Svi su potcenili Italiju uoči EP

-Trenirao je poslednjih nekoliko dana i videćemo da li će biti spreman za sutrašnju utakmicu – rekao je on i dodao da će Rajan Gigs i Rio Ferdinand obaviti lekarske preglede, posle kojih će biti poznato da li će igrati protiv Sitija.

Trener Sitija Roberto Mančini rekao je da bi plasman ekipe u kvalifikacije za Ligu šampiona mogao da olakša upravi kluba da dovede nova pojačanja.

-Važno je da osvojimo četvrto mesto na tabeli, pošto želimo da igramo u Ligi šampiona – rekao je Mančini.

Povezana vest:  Pirs: Bekamu nije zagarantovano mesto u olimpijskom timu

Mediji navode da uprava Sitija planira da na leto dovede defanzivca Hamburga Džeroma Boatenga.

-On je mlad, ali je dobar fudbaler. Pratili smo ga kao i ostale igrače, ali mislim da nećemo doneti odluku o pojačanjima dok se ne završi sezona – dodao je italijanski trener.

Mančini mnogo nade polaže u Teveza, koji je ove sezone postigao 28 golova, dok Ferguson tvrdi da nije ljut na argentinskog napadača što je napustio Old Traford i prešao u redove gradskog rivala.

-Ne osećam goričinu. Igrači s vremena na vreme dolaze i odlaze – rekao je on.