Tamo i ovdeFilm Tamo i ovde ide u bioskope u 20 nemačkih gradova

 

Film „Tamo i ovde“ Darka Lungulova imaće bioskopsku distribuciju u 20 gradova u Nemačkoj, a premijere u toj zemlji imaće 21. aprila u Berlinu i 22. aprila u Štutgartu, saopštila je danas producentska kuća „Kino kamera“.

Berlinska premijera biće upriličena u uglednom kulturnom centru „Kulturbrauerie“, a njoj, kao i premijeri u Štutgartu, prisustvovaće, prisustvovaće Lungulov i glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović.

Povezana vest:  Još jedna nagrada za Džordža Klunija

„Tamo i ovde“ će tokom bioskopske distribucije u Nemačkoj biti prikazan u 30 bioskopa, a glavne uloge u filmu tumače Dejvid Tortnon (David Thornton), Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Sindi Loper (Cindy Lauper), Feđa Stojanović, Jelena Mrđa, Goran Radaković, Mira Đurđević i drugi.

Putem saopštenja „Kinokamere“, Darko Lungulov je izrazio zadovoljstvo što nemački distributer toliko veruje u jedan „mali film“ da ga je stavio u „srazmerno veliku distribuciju, na čak 30 kopija“.

Povezana vest:  Snimanje Hobit trilogije do sada koštalo 561 milion dolara

-Siguran sam da će film, pored naših ljudi koji žive u Nemačkoj, privući i Nemce – izjavio je Lungulov.

„Kino kamera“ najavljuje nastavak bogatog festivalskog života filma „Tamo i ovde“ – ovog vikenda će biti prikazan istovremeno na manifestacijama CPH PIX u Kopenhagenu i na Međunarodnom festivalu u Vašingtonu, a slede festivali u Mineapolisu, Južnoj Koreji, Majamiju i Rumuniji.

Povezana vest:  Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu

„Tamo i ovde“ je dobio 15 međunarodnih priznanja, a na festivalu „Trajbeka“ (Tribeča) dobio je nagradu za najbolju njujoršku priču.