aleksandar_stanojevicStanojević novi trener Partizana

Upravni odbor Partizana imenovao je danas Aleksandra Stanojevića za šefa stručnog štaba, a na toj funkciji on je nasledio Gorana Stevanovića, koji je podneo ostavku nakon jučerašnjeg poraza u polufinalu kupa protiv Vojvodine. Stanojević je do sada bio selektor omladinske reprezentacije Srbije, a sa 36 godna postao je najmlađi trener u istoriji Partizana. 
-Ja sam dete Partizana i dugo sam čekao ovu šansu, a zahvaljujem na razumevanju ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, koji su mi omogućili da sporazumno raskinem ugovor i preuzmem ‘crno-bele’ – rekao je Stanojević. 
Novi šef stručnog štaba Partizana kaže da zna šta se od njega očekuje.
-Ne plašim se izazova i onoga što me očekuje, jer verujem u sebe. Trener nikada ne može da bira trenutak kada će raditi ili kada će dobiti otkaz – rekao je u Stanojević.
Mladi i perspektivni stručnjak, koji je ušao u srpski fudbal u vreme kada je na klupi Partizana sedeo Miroslav Đukić, smatra da nakon dve godine rada može da odgovori izazovu, iako je pred njim u finišu sezone pretežak zadatak.
-Partizan je sada u nezavidnoj situaciji, ali pokušaću da već u narednom kolu sprovedem u delo bar deo svojih ideja. Trudiću se da igramo ofanzivno, kao u vreme kada je tim predvodio Đukić. Verujem da još može da se ostvari osnovni cilj – odbrana titule državnog prvaka, mada to neće biti lako – rekao je Stanojević.
Novi trener Partizana je najavio da će i stručni štab doživeti izvesne promene, jer će mu se priključiti njegov dugogodišnji saradnik Slobodan Kuljanin. Kondicioni trener biće Dejan Ilić, a mesta u stručnom štabu zadržali su trener golmana Goran Pandurović i Vuk Rašović.
Najiskusniji potpredsednik Partizana Mileta Jovičić rekao je da, bez obzira na zaostatak od četiri boda u odnosuna Crvenu zvezdu, primarni cilj, odbrana titule, ostaje isti.
-Stanojević je dobio priliku da vodi Partizan u poslednjih sedam kola, ali je ugovor potpisan na dve godine, jer verujemo da se radi o perspektivnom stručnjaku – rekao je Jovičić.
On je dodao da clanovi uprave ne snose odgovornost za neuspeh Partizana u kupu i neubedljive igre u prvenstvu.
-Stručni deo je odvojen od upravljačkog. Uprava je obezbedila optimalne uslove igračima i trenerima da ostvare sve zacrtane ciljeve i zbog toga je teško reći da snosi odgovornost – rekao je Jovičić.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA U SLOVENIJI, Radno od starta