novak_2ATP MONTE KARLO

Đoković u polufinalu Monte Karla

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Argentinca Davida Nalbandijana rezultatom 6:2, 6:3. U borbi za finale, drugi teniser sveta sutra će igrati sa boljim iz duela u kome se kasnije danas sastaju Španci Albert Montanjes i Fernando Verdasko.
U meču protiv Nalbandijana, Đoković je prikazao najbolju igru na ovom turniru i tako došao na korak bliže velikom okršaju sa Rafaelom Nadalom u finalu.
Da danas neće biti iznenađenje, srpski as je pokazao već na startu, kada je za svega šest minuta napravio dva brejka, dozvolivši protivniku da osvoji samo jedan poen, i poveo 3:0.
Tako furiozan start doveo je u četvrtom gemu do malog opuštanja, što je iskusni Argentinac iskoristio i brejkom smanjio na 3:1, a potom na svoj servis i na 3:2.
To je, međutim, bilo sve što je Nalbandijan uradio u prvom setu, jer je Đoković odmah pojačao tempo i dobio tri naredna gema.
Drugi igrač sveta posao je praktično završio već u prvom gemu drugog seta, kada je četvrti put u meču oduzeo servis Nalbandijanu. U narednih osam gemova serveri su bili uspešni, da bi u devetom Đoković napravio još jedan brejk i ostvario treću pobedu u dva seta.
U polufinalu će Đokovića čekati teži posao, jer su i Verdasko i Montanjes specjalisti za šljaku. Protiv 12. igrača sveta Verdaska naš teniser do sada je igrao sedam puta i zabeležio pet pobeda. Na zemljanim terenima rezultat je 2:1 za Đokovića.
Montanjes je trenutno 32. teniser sveta, a protiv Đokovića je igrao tri puta, sva tri puta na šljaci, i sve mečeve je izgubio.

Povezana vest:  Teniserka Olga Danilović nominovana za nagradu Hrabro srce