Gianluigi Buffon

Bufon: Novac ne garantuje pobede Real Madridu

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je uoči sutrašnje utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona, da količina novca koju je španski klub uložio u tim ne može da
garantuje pobede.
Fudbaleri Juventusa igraju sutra od 20.45 na Santjago Bernabeu protiv Real Madrida, utakmicu trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona.
Devetostruki evropski prvak Real je prvi na tabeli sa svih šest
bodova, Juventus je drugi sa dva boda, a po bod su osvojili Kopenhagen i Galatasaraj.
Bufon je podržao trenera Reala Karla Ančelotija, sa kojim je sarađivao u Juventusu, da se izbori sa velikim pritiskom I očekivanjima uprave „kraljevskog“ kluba.
Real je u poslednjih pet godina potrošio više od 600 miliona evra na transfere, kako bi osvojio 10. titulu evropskog šampiona. Klub je poslednji put trijumfovao u tom takmičenju 2002. godine.
-U fudbalu, povrh svega, novac ne može da vam garantuje pobedu. Bolje je da napravite projekat, potrebno je strpljenje i uravnotežen tim. Novac je dobra polazna osnova, ali nije dovoljan – rekao je Bufon.
-Mislim da od Ančelotija niko ne zna bolje da podnese pritisak. Nijedan klub na svetu nema veću obavezu od Real Madrida da pobeđuje, a Ančeloti uvek pronađe rešenje – dodao je Bufon.
Kao najopasnijeg igrača Real Madrida, Bufon je označio Kristijana Ronalda.
-Mi smo ekipa koja forsira jak tempo i dobro smo organizovani. Ali, sve to može da padne u vodu kada Kristijano Ronaldo uzme loptu, prođe tri igrača i postigne gol – rekao je Bufon.
Juventus je u prva dva kola odigrao nerešeno sa Kopenhagenom (1:1) I Galatasarajem (2:2), dok je Real pobgedio Galatasaraj (6:1) i Kopenhagen (4:0).
Ako Real pobedi sutra, steći će sedam bodova prednosti u odnosu na Juventus i tri kola pre kraja, gotovo sigurno će osvojiti prvo mesto u grupi.
-Predstojeća utakmica je veliki test za nas. Igramo protiv kluba koji želi da osvoji Ligu šampiona, zbog svoje istorije i borbe za 10. titulu evropskog šampiona. To će biti veliki izazov i dve utakmice protiv njih pokazaće koliko smo napredovali – rekao je trener Juventusa Antonio Konte.
Juventus u utakmicu ulazi posle poraza u prvenstvu od Fiorentine od 4:2, iako je na poluvremenu vodio sa 2:0.
-Nervira nas taj poraz, ali moramo brzo da ga zaboravimo – rekao je Konte.
Utakmicu će zbog povreda propustiti Stefan Lihtštajner i Simone Pepe, a najverovatnije i napadači Mirko Vučinić I Fabio Kvaljarela.
Real u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Malage od 2:0, nakon koje je na tri boda smanjio zaostatak za vodećom Barselonom.
Odbrambeni igrač Real Madrida Brazilac Pepe rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni Juventus.
-Moramo da poštujemo sve igrače. U njihovom timu su zvezde kao što su Bufon i (Andrea) Pirlo, ali mislim da je njihov najveći kvalitet kolektiv – rekao je Pepe.
Real je postigao 10 golova u prve dve utakmice u grupi, od kojih je Ronaldo postigao pet. U ekipu Reala vratiće se Geret Bejl, a neizvestan je nastup Karima Benzeme i Rafaela Varana.

Povezana vest:  Nasri: Ostajem u Mančester Sitiju