UEFA Liga Sampiona copy

Evropski klasiko u Madridu, Mitrović protiv Ibrahimovića

Fudbaleri madridskog Reala dočekaće sutra u evropskom „klasiku“ šampiona Italije Juventus u derbiju trećeg kola Lige šampiona, dok će „kolonija“ srpskih igrača iz Benfike imati duel sa ekipom Olimpijakosa.
Poslednji put Real i Juventus igrali su u sezoni 2008/2009, a tada je u grupnoj fazi LŠ torinska Stara dama odnela dve pobede.
Juventus u Madrid dolazi posle ubedljivog poraza u Seriji A od Fiorentine, dok je Real u Primeri prošlog vikenda savladao Malagu.
„Moramo da poštujemo ekipu Juventusa. Imaju sjajne igrače kao što su Đanluiđi Bufon i Andrea Pirlo, ali najvažnije je što su jaki kao tim. Nadam se da ćemo mi sutra biti dovoljno jaki. Očekujem dobru utakmicu i da navijači uživaju“, kazao je defanzivac Reala Pepe.
Španski napadač i član Juventusa Fernando Ljorente rekao je da se raduje okršaju sa fudbalskim gigantom iz Madrida.
„Pokazali smo do sada da možemo da igramo dobro, ali malo je ‘škripalo’ u Ligi šampiona. Imamo šansu da osvojimo bodove protiv Reala. Radi se o velikoj ekipi, ali moramo da verujemo u sebe“, poručio je Ljorente.
Juventus je u prva dva kola zabeležio dva remija i eventualni novi neuspeh udaljio bi Staru damu od plasmana u osminu finala.
U drugoj utakmici B grupe turski Galatasaraj dočekaće danski Kopenhagen.
Šampion Engleske Mančester Junajted pokušaće da na Old Traforduu protiv Sosijedada popravi loš utrisak iz Premijer lige.
„Znam da je Sosijedad baskijska ekipa poput Atletika, ali ova dva kluba ne mogu da se porede. Sećam se da je Atletik pre nekoliko godina pružio sjajnu partiju na Old Trafordu“, kazao je menadžer Junajteda Dejvid Mojes.
„Crveni đavoli“ trenutno u Premijer ligi zauzimaju osmo mesto na tabeli, a očekuje se da Nemanja Vidić sutra ponovo sa kapitenskom trakom predvodi ekipu.
U derbiju A grupe nemački Bajer će u Leverkuzenu dočekati ukrajinskog šampiona Šahtjor.
Portugalska Benfika će u Lisabonu dočekati Olimpijakos, a to će za srpskog reprezentativca Ljubomira Fejsu biti susret sa bivšim klubom.
Trener lisabonskih „orlova“ Žorž Žezus ima problema sa povredama napadača Lazara Markovića i Miralema Sulejmanija. Očekuje su da će u timu Benfike biti i Nemanja Matić i Filip Đuričić.
U slučaju trijumfa klub iz Lisabona napravio bi značajan korak ka plasmanu u osminu finala, a isti cilj ima i „večiti“ šampion Grčke.
„Nadam se velikom broju navijača, jer će nam uz njihovu pomoć biti lakše. Ovo nam je mnogo važna utakmica, dobro ćemo se spremiti. Olimpijakos je dobra ekipa, u prošlom kolu su savladali Anderleht. Nadam se pozitivnom rezultatu“, kazao je Matić.
Prvi favorit C grupe, ekipa Pari Sen Žermena predvođena Zlatanom Ibrahimovićem gostuje briselskom Anderlehtu, koji je još uvek bez bodova.
Ova dva tima do sada su se sastajala samo jednom, u sezoni 1992/1993 u trećem kolu Kupa UEFA. Tada su Parižani prošli posle dva remija, zahvaljujući golu u gostima.
Dvojica srpskih reprezentativaca Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević trebalo bi sutra da istrče na teren u dresu Anderlehta.
U malom „srpskom“ derbiju u D grupi ruski CSKA će u Moskvi dočekati engleski Mančester Siti.Ruski šampion, za koji igra Zoran Tošić pokušaće da iznenadi „građane“ i dobije prvu rundu u direktnoj borbi za drugo mesto u grupi.
U timu Sitija trebalo bi da se nađu Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov.
Prvo mesto na tabeli „rezervisano“ je za aktuelnog šampiona Evrope, minhenski Bajern, koji će sutra na Alijanc areni dočekati češku Viktoriju Plzenj.
Parovi trećeg kola i tabele:
Grupa A:
Bajer Leverkuzen – Šahtjor (20.45)
Mančester Junajted – Real Sosijedad (20.45)
TABELA: Šahtjor 4, Mančester Junajted 4, Bajer 3, Sosijedad 0.
Grupa B:
Real Madrid – Juventus (20.45)
Galatasaraj – Kopenhagen (20.45)
TABELA: Real Madrid 6, Juventus 2, Kopenhagen 1, Galatasaraj 1.
Grupa C:
Anderleht – Pari Sen Žermen (20.45)
Benfika – Olimpijakos (20.45)
TABELA: PSŽ 6, Olimpijakos 3, Benfika 3, Anderleht 0.
Grupa D:
CSKA Moskva – Mančester Siti (18)
Bajern – Viktorija Plzenj (20.45)
TABELA: Bajern 6, Mančester Siti 3, CSKA Moskva 3, Viktorija 0.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Liteksa