francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, Vesti
Opravdana kritika
Raymond Domenech je saglasan s konstatacijama koje je Nicolas Anelka izneo posle prijateljskog duela sa Španijom. Prvaci Evrope su kao gosti savladali Galske petlove s 2:0, a prvotimac Čelsija je potom zamerio saigračima zbog nedovoljnog zalaganja, uz komentar koji se odnosio i na organizaciju igre. Domenech se nadovezao:
– Smatram da svako ko kritikuje naše izdanje protiv Španije misli državnom timu dobru. Zaslužili smo kritiku. Na terenu nismo ostavili utisak ekipa koja zna šta želi. Upozorenje ne može da bude loše. Želeo je da pozove saigrače na buđenje, a ne da bilo koga napadne. Uz takve fudbalere u timu se stiže do pobede. Spremni su za diskusiju i preuzimanje odgovornosti.
Sevilju privlači Francuska
Kako se trenutno čini španska Sevilja bi u narednom prelaznom roku mogla da bude najaktivnija upravo na tržištu Francuske. Čelnici ovog kluba su odranije zainteresovani za Benoit Cheyroua, prvotimca Olimpika iz Marselja. Ono što je novo jeste da se u beležnici skauta Sevilje našlo mesta i za Kima Kallstroma, člana Liona. Šveđanin je u trofejnom klubu od 2006, ali mu ugovor važi samo do 2011. Takva situacija obično dovodi do transfera u želji kluba da barem nešto zaradi od obeštećenja.
Bod zadovoljio Garciju
Lil je u prošlom kolu doneo bod s gostovanja Lionu. Iako su njegovi izabranici dugo imali gol prednosti, trener Rudi Garcia nije nezadovoljan. On je prokomentarisao:
– Angažovanom igrom smo ostvarili cilj. Isključenje Ricarda Coste je olakšalo posao domaćinu. Lion je po njegovom izlasku s terena brzo stigao do iznenađenja. Ne krijem da smo posle dolaska u vođstvo očekivali sva tri boda. Konačni rezultat je pravedan, a ja čestitam izabranicima na ispoljenom psihološkom pristupu. Dostojno smo se borili na uvek uzavrelom Žerlanu.
Povezana vest:  Krstajić: Ko želi dobro srpskom fudbalu da podrži tim