spanija logo

Pobede Atletika i Hetafea

Fudbaleri Atletika iz Madrida pobedili su večeras na gostovanju Granadu sa 2:1, dok je Hetafe sa 2:0 savladao Viljareal u utakmicama 11. kola španske Primere. Madriđani su desetom pobedom u šampionatu zadržali priključak za vodećom Barselonom, dok je Granada zabeležila četvrti poraz u poslednjih šest utakmica. 
Atletiko je na gostovanju slavio golovima iz jedanaesteraca. „Jorgandžije“ su do prednosti došle u 38. minutu, a strelac je bio Dijego Košta kome je to bio 12. gol u šampionatu. Prednost Atletika duplirao je David Vilja u 78. minutu, takođe iz penala, da bi Odion Igalo u prvom minutu sudijske nadoknade vremena smanjio rezultat i postavio konačnih 1:2. 
Atletiko je u poslednjem minutu utakmice ostao s desetoricom igrača na terenu, pošto je Felipe Luis zaradio drugi žuti karton. Ekipa Hetafea je nastavila seriju dobrih rezultata, pošto je u poslednjih pet mečeva upisala četiri pobede.
Hetafe je poveo u petom minutu golom Čiprijana Marike, a konačan rezultat postavio je Pablo Sarabija u 90. Viljareal je od 39. minuta igrao sa 10 igrča, pošto je Pablo Injiges dobio direktan crveni karton. 
Atletiko posle okončanja 11. kola ostaje na drugom mestu Primere sa 30 bodova, jednim manje od Barselone, dok je Hetafe sada na petom sa 19, a Viljareal je četvrti sa 20. Granada zauzima 14. mesto sa 11 bodova. 

Povezana vest:  Pred meč u Humskoj u fokusu nije fudbal, nego "navijači"