Slavisa Stojanovic press

Stojanović: Derbi meč karijere, moramo da budemo mirni

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da je predstojeći 145. prvenstveni večiti derbi sa Partizanom najvažnija utakmica u njegovoj karijeri i da ekipa mora da bude mirne glave ukoliko želi pobedu.
-Zaostajemo za Partizanom i moramo da razmišljamo samo o pobedi i da se priključimo vrhu. Igramo sa direktnim konkurentim, koji je ispred nas na tabeli moramo da budemo mirni, hladnih glava, strpljivi i maksimalno skoncentrisani. Mislim da je ovo najveća utakmica u mojoj karijeri, iako sam bio selektor Slovenijie. Naravno, postoji i pozitivna trema, ali tražim mir da bih najoptimalnije doneo odluke – rekao je Stojanović na konferenciji za medije na Marakani.
On je potvrdio da Aleksandar Kovačević definitivno neće igrati, dok će odluka o nastupu Miloša Ninkovića biti doneta nakon poslednjeg treninga.
-U pitanju su dvojica igrača koji su do sada imali skoro maksimalnu minutažu. Kovačević sigurno neće na teren, a za Ninkovića ćemo videti na treningu. On ima ogromnu želju da nastupi, ali videćemo kako se oseća. Ako ne bude igrao to će usloviti još dve-tri rotacije u timu – naveo je slovenački stručnjak.
On je naglasio da nisu samo defanzivci krivi što ekipa prima mnogo golova i da ceo tim mora da bude kompaktan.
Kada je u pitanju večiti rival Stojanović je kaol najveću opasnost apostrofirao MIloša Jojića, Andriju Živkovića i Nikolu Ninkovića i posebno upozorio na iskustvo Saše Ilića i Erika Đembe-Đembe, koji u svakom trenutku mogu da pošalju pravi pas napadačima.
Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš konstatovao je da derbi za njega dolazi u pravom trenutku pošto mu je forma u usponu.
– Derbi je posebna utakmica i sa nesrpljenjem očekujemo da počne. Igramo pred našim navijačima, imamo kvalitetnu ekipu i želimo da dođemo do cilja. Drago mi je da sam neke prethodne derbije odigrao na visokom nivou i postizao golove, ali mi je sutra najbitnije da ekipa pobedi – istakao je MIlijaš i dodao da je lepo što su igrači uoči meča dobila platu, ali da to nije presudno, jer za derbi nije potreban poseban stimulans.
Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na Marakani.

Povezana vest:  Mondragon završio karijeru