navijaci partizan (3)

145. DERBI

Povređeni navijači u tuči kod Umke

Navijači Crvene zvezde i Partizana izazvali su danas incidente kod Umke, par sati pre 145. večitog derbija dva najveća srpska kluba na stadionu u Ljutice Bogdana. Beogradski mediji prenose da su Delije pripremile „sačekušu“ Grobarima, a da je u žestokoj tuči povređeno više osoba, od kojih jedna teže.
Navodno su pristalice crveno-belih želele da otmu zastavu protivničkim navijačima, u tuči su korišćene baklje, kamenje motke i metalne šipke, a oštećeno je i nekoliko automobila.
Sukob je prekinut tek nakon intervencije policije.
Oko sat i po pre početka derbija viđena je neverovatna scena kada su na teren Marakane sleteli padobranci u crveno-belim bojama. To kao da je bio znak da navijači Partizana preskoče ogradu i ulete u teren pokušavajući da se obračunaju sa padobrancima.
Veće izgrede sprečili su pripadnici Žandarmerije.
Oko pola sata pre početka „večitog derbija“ na beogradskoj Marakani došlo je do sukoba između dve frakcije navijača Partizana, „Zabranjenih“ i „Alkatraza“.
Na južnoj tribini stadiona navijači crno-belih razmenjivali su baklje i petarde, Žandermerija je brzo intervenisala i smirila strasti, tako da, za sada, nije bilo ozbiljnijih incidenata. Ekipe Crvene zvezde i Partizana igraju od 18 sati u 145. derbiju srpskog fudbala.

Povezana vest:  Inter remizirao u Milanu