Sven Goran Eriksson-fabio capelloSven Erikson: Potpisao sam ugovor sa Junajtedom 2002. godine

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Goran Erikson rekao je da je 2002. Godine potpisao ugovor s Mančester junajtedom, ali je dogovor propao jer je da tadašnji trener Aleks Ferguson promenio odluku o povlačenju.
Erikson je u autobiografiji naveo da mu je uprava Junajteda ponudila ugovor, pošto je Ferguson planirao da se povuče 2002. godine. Švedski trener rekao je da je pristao na uslove i potpisao ugovor, nakon čega je želeo da raskine ugovor sa Savezom i posveti se poslu u klubu.
-Znao sam da će biti nezgodno. Imao sam ugovor sa engleskim Savezom do Svetskog prvenstva 2006. godine i znao sam da će me svi oštro kritikovati ako raskinem ugovor. Ali, dobio sam priliku da treniram Mančester junajted. Potpisao sam ugovor i postao trener tog kluba – rekao je Erikson, preneli su britanski mediji.
Ferguson je ubrzo promenio odluku o povlačenju i nastavio da radi na Old Trafordu, zbog čega je propao dogovor uprave kluba i Eriksona. Ferguson je završio karijeru na kraju prošle sezone, a na klupi Junajteda zamenio ga je Dejvid Mojs.
Erikson je rekao da se sukobio sa Fergusonom oko poziva napadača Mančester junajteda Vejna Runija u reprezentaciju. Selektor je uvrstio Runija među igrače u timu za Svetsko prvenstvo 2006. Godine u Nemačkoj, a to je naljutilo Fergusona, jer je napadač bio povređen.
-Ferguson nam je doneo snimke povrede i rekao da se Runi neće oporaviti na vreme. Lekar reprezentacije je tada upitao Fergusona: ‘Zbog čega me lažeš’? Žao mi je što nisam mogao da snimim Fergusonovo lice kada mu je lekar objasnio da će se Runi oporaviti na vreme. Kada je lekar završio izlaganje rekao sam Fergusonu: ‘Izvini Aleks, pozvaću Runija u tim – naveo je Erikson u biografiji.

Povezana vest:  Runi bi u finalu LE mogao poslednji put da igra za Junajted