barsa slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Barselona dočekuje Milan, Mažić na centru

Fudbaleri španske Barselone i italijanskog Milana sastaće se sutra u jednom od najvećih evropskih derbija, a za obe ekipa pobeda bi predstavljala ogroman korak ka plasmanu u osminu finala Lige šampiona.
Ljubiteljima fudbala u Srbiji ovaj duel četvrtog kola elitnog evropskog takmičenja biće dodatno zanimljiv pošto će ga suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.
U prvom meču dva rivala, koji je odigran pre dve nedelje u Milanu, nije bilo pobednika – 1:1.
-Svesni smo da je Milan veliki klub koji je osvojio mnogo titula. Znamo da moramo da popravimo određene stvari u našoj igri, ali zadovoljan sam jer smo trenutno u dobroj rezultatskoj seriji. Sutra želimo da pobedimo, tako bi se učvrstili na prvom mestu u grupu. Ipak, Milan je ekipa koja nas svaki put natera da pružimo maksimum – rekao je fudbaler Barselone Pedro Rodrigez.
Španski klub u poslednjem prvenstvenom meču savladao je Espanjol, dok je Milan izgubio od Fiorentine.
-Verujem da ćemo izaći iz ove krize. Imamo dovoljno volje i samopouzdanja. Ovo je sjajna grupa igrača i verujem da ćemo to pokazati već sutra protiv Barselone – rekao je vezista rosonera Kaka, koji je do prošle sezone u dresu madridskog Reala vodio velike duele sa Barselonom.
U drugoj utakmici ove grupe Ajaks će u Amsterdamu dočekati Seltik. „Kopljanicima“ je pobeda preko potrebna ako uopšte žele da se bore za treće mesto u grupi koje na proleće vodi u Ligu Evrope.
Jedan od najzanimljivijih duela večeri trebalo bi u Dortmundu da odigraju ekipe Borusije i londonskog Arsenala. Obe ekipe igraju veoma dobro u nacionalnim šampionatima, a pre dve nedelje Borusija je u Londonu slavila sa 2:1.
-Svaki poraz me nervira, a pogotovo oni koje moja ekipa doživi kod kuće. Još značajnije je to što smo izgubili bodove u takmičenju kao što je Liga šampiona. Verujem da sada možemo da uzvratimo istom merom – izjavio je nemački reprezentativac u dresu Arsenala Mesut Ozil.
On je svojevremeno bio član Šalkea, najvećeg Borusijinog rivala sa kojim ekipa iz Dortmunda igra derbi oblasti Rur.
-Prošlo je šest godina otkako sam otišao iz Šalkea. To više nije važno, utakmice Lige šampiona same po sebi predstavljaju veliki motiv – dodao je Ozil.
U poslednjem prvenstvenom meču Arsenal je savladao Liverpul sa 2:0, dok je Borusija deklasirala Štutgart sa 6:1.
-U svaki meč ulazimo sa ciljem da pobedimo. Naravno, znam da će nam biti veoma teško. Arsenal je jak na svakom delu terena. Znamo da protiv njih nećemo imati toliko prilika za gol kao u duelu sa Štutgartom – poručio je Rojs.
U drugom duelu F grupe italijanski Napoli dočekaće Olimpik iz Marseja. Francuzi još nisu osvojili bod u LŠ, a u slučaju poraza definitivno će se oprostiti od evropskih ambicija.
Priliku da popravi loš utisak iz poslednjeg prvenstvenog meča imaće ekipa Čelsija koja u duelu E grupe na Stamford Bridžu dočekuje nemački Šalke.
-Sutrašnja utakmica je veoma važna za nas. Trenutno smo u dobroj poziciji u Ligi šampiona, možemo da napravimo veliki korak ka osmini finala. Međutim, ako ponovo izgubimo, napravićemo sebi veliki problem – poručio je menadžer Čelsija Žoze Murinjo.
Očekuje se da u startnoj postavi londonskih „plavaca“ bude i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.
U drugom duelu ove grupe švajcarski Bazel će dočekati najtrofejniji rumunski klub, Steauu. Bazelu je pobeda preko potrebna u borbi za drugo mesto i plasman u osminu finala.
Veliku šansu da osigura put u osminu finala iz G grupe imaće madridski Atletiko koji će na stadionu Visente Kalderon dočekati bečku Austriju.
Madridske „jorgandžije“ su u prva tri kola imale maksimalan učinak i sve osim ubedljive pobede nad šampionom Austrije predstavljalo bi pravu senzaciju.
Za očekivati je da mnogo neizvesnije bude u meču u Sankt Peterburgu, gde će ekipa Zenita dočekati Porto. U prošlom kolu ruski tim slavio je u Portugaliji, pa igrači Porta sada stižu sa velikom željom da se revanširaju.
Parovi četvrtog kola:
Grupa E:
Bazel – Steaua (20.45)
Čelsi – Šalke (20.45)
TABELA: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.
Grupa F:
Borusija Dortmund – Arsenal (20.45)
Napoli – Marsej (20.45)
TABELA: Arsenal 6, Borusija 6, Napoli 6, Marsej 0.
Grupa G:
Zenit – Porto (18)
Atletiko Madrid – Austrija Beč (20.45)
TABELA: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.
Grupa H:
Ajaks – Seltik (20.45)
Barselona – Milan (20.45)
TABELA: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

Povezana vest:  Meč protiv Argentine pratilo 99,6 odsto gledalaca TV na Islandu