FSS logo

FSS: Čekamo izveštaj MUP-a, odluka 13. novembra

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) potvrdila je danas suspenzije stadiona Patizana i Crvene zvezde i najavila da će konačnu odluku o incidentima na 145. večitom derbiju doneti posle izveštaja Ministarstva unutrašnjih poslova. 
Članovi Disciplinske komisije detaljno su analizirali prispele izveštaje svih službenih lica sa utakmice 11. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana (1:0), odigrane 2. novembra ove godine.
Na osnovu toga, kao i zaključaka po svim otvorenim pitanjima, odlučeno je da se na putu izricanja odluka zatraže i izveštaji svih nadležnih državnih organa, kao i dopunske izveštaje Crvene zvezde i Partizana, na čemu su insistirali predstavnici oba kluba, navodi se na sajtu FSS.
-Dogovorili smo se da u cilju donošenja adekvatnih odluka vezanih za izricanje disciplinskih mera sačekamo na dostavljanje zvaničnih izveštaja od strane nadležnih državnih organa – predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, čije je mišljenje od izuzetnog značaja. To smo učinili na osnovu postojećeg Protokola o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i FS Srbije, a sa željom da prilikom izricanja disciplinskih mera imali kompletiranu dokumentaciju i zvanične izveštaje pomenutog državnog organa. Takođe, izašli smo u susret zahtevu FK Crvena zvezda, koji žele da im se omogući dodatno izjašnjavanje na prispele dopunske izveštaje službenih lica – rekao je predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović. 
Odluke po ovom pitanju biće donete na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS, koja će biti održana u sredu, 13. novembra. Na današnjoj sednici potvrđene su izrečene mere komesara za takmičenje Superlige i nadležnih organa Zajednice klubova na osnovu kojih je izrečena mera suspenzije oba stadiona – FK Crvena zvezda i FK Partizan.
To znači da će Partizan utakmicu 12. kola protiv Donjeg Srema u subotu, 9. novembra, odigrati bez prisustva gledalaca.

Povezana vest:  Ćurčić u nedelju objavljuje spisak igrača za Albaniju i Portugal