Didier Deschamps

Dešan odredio sastav za baraž, pozvan i Evra

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan objavio je širi spisak igrača za mečeve protiv Ukrajine, u doigravanju za plasman na prvenstvo sveta, a među pozvanima je i defanzivac Mančester Junajteda Patris Evra.
U sastavu „trikolora“ nema iznenađenja, a Evra je uključen nakon što je izbegao kaznu nacionalnog saveza zbog verbalnog napada na nekoliko bivših reprezentativaca u televizijskom intervjuu prošlog meseca.
Dešan je rekao da ga ne interesuje bilo kakva rasprava o kontroverznom fudbaleru i potencirao neophodnost da se ekipa usredsredi na dve predstojeće, veoma važne utakmice.
„Vi ste slobodni da raspravljate o čemu god želite i napišete šta god želite. Ponavljam, Evra je bio na raspolaganju ekipi i ja sam ga pozvao kao selektor reprezentacije“, kazao je Dešan francuskim novinarima.
Evra je ranije izvređao bivše reprezentativce Bišentea Lizarazua i Luisa Fernandeza, koji rade kao stručni konsultanti na francuskoj televiziji, jer su ga javno kritikovali i ocenili da ne bi tebalo da nosi kapitensku traku državnog tima.
„Trikolori“ s provereniim snagama ulaze u baraž utakmice sa Ukrajincima, 15. novembra u Kijevu i četiri dana kasnije u Parizu, a predvodiće ih Frank Riberi i Karim Benzema.
Bolji iz tog dvomeča izboriće učešće na svetskom šampionatu sledeće godine u Brazilu.
Dešan je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Mikael Landro (Bastija), Igo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Olimpik Marsej).
Odbrana: Erik Abidal (Monako), Gael Kliši (Mančester Siti), Matje Debiši (Njukasl), Patris Evra (Mančester Junajted), Loran Koščelni (Arsenal), Bakari Sanja (Arsenal), Mamadu Sako (Liverpul), Rafael Varan (Real Madrid).
Sredina terena: Johan Kabaje (Njukasl), Klemon Grenije (Olimpik Lion), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen), Rio Mavuba (Lil), Samir Nasri (Mančester Siti), Pol Pogba (Juventus), Musa Sisoko (Njukasl).
Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiru (Arsenal), Dimitri Pajet (Olimpik Marsej), Loik Remi (Njukasl), Frank Riberi (Bajern Minhen), Matje Valbuena (Olimpik Marsej)..

Povezana vest:  Ćurčić: Mlada reprezentacija treba da bude servis A timu