aco petrovic

Aleksandar Petrović nije više selektor BiH

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nije produžio saradnju sa selektorom Aleksandrom Petrovićem, preneli su danas mediji u BiH.
-Neprijatno sam iznenađen, ne znam šta se događalo prtoeklih
nekoliko nedelja, pa da se stvari toliko promene u odnosu na naš neki načelni dogovor. Ništa nije ukazivalo na to da će otići u ovom smeru – rekao je Petrović, a prenosi Dnevni avaz.
On je dodao da se posle ovakve odluke Saveza oseća „povređeno“, jer nisu uspeli da obezbede finansijska sredstva.
-Očito je da Košarkaški savez BiH nije uspeo da osigura finansijske uslove kako bi se saradnja nastavila. Na kraju krajeva, hladno reći da jednostavno nema nikakvih sredstava da bi se naša priča mogla nastaviti, u jednu ruku me je i povredilo – rekao je Petrović.
Na letošnjem Evropskom prvenstvu u Sloveniji, selekcija BiH nije uspela da prođe u drugi krug, ali je bila nadomak tog cilja, s obzirom da je selekciju Litvanije u poslednjem kolu pobedila nešto manjom razlikom nego što je to bilo neophodno.
Petrović je selekciju BiH preuzeo u februaru 2012. godine, a kao selektor sa klupe je provodio još Hrvatsku u dva navrata, kao i reprezentaciju Makedonije u kategoriji igrača do 20 godina.

Povezana vest:  Radivojević: Auto nije mnogo oštećen, Milan Jovanović se izvinio