jelensuperliga logoPobede Radničkog, OFK Beograda, Čuke i Novog Pazara

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas na svom stadionu Voždovac sa 2:1, dok je OFK Beograd kod kuće sa 3:2 savladao Jagodinu, a Novi Pazar je sa 3:0 bio bolji od Spartaka iz Subotice u utakmicama 12. kola Super lige Srbije.
U još jednoj utakmici igranoj od 13.30, Čukarički je u Kragujevcu sa 1:0 pobedio Radnički 1923.
Nišlije, kao i Čukarički su ovim pobedama izbili na sam vrh tabele,i tako se, makar do večeras našli na deobi prvog mesta zajedno sa Partizanom.
Radnički je trijumfom nad Voždovcem upisao drugu pobedu u nizu, posle pet vezanih remija.
Nišlije su povele golom Saše Stojanovića u 41. minutu iz jedanaesterca.
Prethodno je Nikola Vasiljević u 40. minutu u šesnaestercu oborio Branka Pauljevića, posle duplog pasa sa Acom Jovanovićem.
Ekipa Nenada Lalatovića je u 50. minutu došla do izjednačenja preko Stefana Babovića, koji je na desnoj strani iskoristio odlično dodavanje Nemanje Obradovića.
Radnički je do pobedonosnog gola došao u 68. minutu, a konačan rezultat postavio je Petar Jovanović posle asistencije Stojanovića.
„Romantičari“ su na Omladinskom staionu na Karaburmi prilično lako savladali goste iz Jagodine, a junak pobede bio je Dejan Dražić sa dva pogotka.
OFK je u 12. miunutu već stigao do prednosti i to preko Dražićaposle kontranapada.
Domaćin je svoju prednost duplirao u 35. minutu golom Milana Gajića, koji je iskoristio centaršut Nemanje Antonova sa desne strane.
Jagodina je do poluvremena uspela do postigne jedan gol, i to uz dosta sreće, jer je u 41. minutu lopta pogodila u butinu Aleksandra Živanovića posle šuta Ivana Cvetkovića, međutim, domaćin je u samoj završnici prvog dela preko Dražića ponovo duplirala prednost.
Jagodina u nastavku meča nije izgledala, kao ekipa koja može da dođe do izjednačenja, ili pak preokreta, sve što su uspeli u drugom delu meča je da u poslednjem minutu golom Đorđe Šušnjara umanje poraz.
Novi Pazar je kod kuće slavio golovima Miljana Mutavdžića u 61, Ivana Obrovca u 80. i Nemanje Vidakovića u 84. minutu.
Pazarci su tako nastavili seriju pobeda, te u poslednjih pet mečeva imaju tri trijumfa.
Čukarički je u Kragujevcu prekinuo seriju od dva poraza, a gol odluke postigao je Filip Stojković u 39. minutu.
Kasnije večeras aktuelni šampion Partizan pred praznim tribinama dočekaće Donji Srem, dok Sloboda ugostiti Napredak, a Vojvodina će kod kuće igrati sa Javorom.
Poslednji meč 12. kola Super lige igraće se sutra na Vračaru u kom će Rad dočekati Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Rezultati prvih utakmica Lige Evropa