Aleksandar Kukolj sa decom u UzicuPredsednik OKS Vlade Divac i džudista Aleksandar Kukolj održali Olimpijski čas u Užicu na 1000 dana do OI RIO 2016

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i džudista Aleksandar Kukolj održali su „Olimpijski čas“ na gradskom igralištu kod Trga Svetog Save u Užicu.
Radovan Ristović, član Gradskog veća Užica zadužen za obrazovanje, kulturu i sport poželeo je dobrodošlicu olimpijskom karavanu i pozdravio učesnike Olimpijskog časa: „Mi smo grad sporta, imamo mnogo dobrih sportista koji postižu vrhunske rezultate i ne sumnjam da su među vama danas neki budući šampioni. Siguran sam da će Olimpijski komitet Srbije nastaviti da, kao i do sada, podržava sport u našem gradu.“
Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije poručio je deci da budu dobri đaci, da se lepo druže i da slede svoje snove: – Nikada nemojte da prestanete da sanjate, jer ako se dovoljno potrudite, možete da ostvarite sve što zamislite. Najvažnije je da budete pošteni i igrate fer, jer je mnogo važnije kako do cilja dođete nego ostvarivanje samog cilja. Danas ćete naučiti koje su to osnovne olimpijske vrednosti kojih bi trebao da se pridržavate u životu.
Najbolji džudista Srbije Aleksandar Kukolj demonstrirao je deci tehniku džudoa, naučio ih osnovnim padovima i principima ovog sporta.
-Izuzetno uživam u ovim aktivnostima i druženju sa budućim šampionima. Gledajući vas, vidim sebe kada sam bio vaših godina. Nadam se da ćete danas naučiti mnogo toga zanimljivog, lepo se provesti i zainteresovati se da trenirate džudo. Džudo u prevodu znači „nežniji način“, a suština ovog sporta je da iskoristite snagu protivnika kako biste ga savladali. Džudo pomaže u jačanju ličnosti i mentalne snage jer je u ovom sportu veoma moguće da naizgled slabiji borac savlada jačeg – poručio je Aleksandar Kukolj deci na olimpijskoj tribini.
Osnovci su u sklopu „Olimpijskog časa“ prošli 5 radionica, nazvanih po 5 osnovnih olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma i naučili da je najbitnije da u svemu što rade daju sve od sebe i da veruju u svoje snove.

Povezana vest:  Olimpijska bronza za Milenka Sebića!