Foto D Zarkovic00014

Navijači na Vračaru pod „budnim okom“ policije

Uoči derbi utakmice 12. kola fudbalskog šampionata Srbije Rad – Crvena Zvezda, koja danas počinje u 13 sati, nema incidenata, zahvaljujući izuzetno visokim merama bezbednosti na stadionu i oko stadiona „Obilića“ na Vračaru.
Policija je preduzela maksimalne mere. Na prilazima stadionu nalaze se pojačane snage priapdnika Žandarmerije, a dve navijačke grupe sprovedene su odvojeno do samog ulaska na stadion.
Navijači Crvene Zvezde, prema starom običaju, nalaze se na zapadnoj tribinu, a na stadion su ušli iz ulice Gospodara Vučića, dok su navijači Rada, koji prvi put posle dužeg vremena bodre svoj tim na Vračaru, na istočnoj tribini i na stadion su ušli sa suprotne strane – iz ulice Vojislava Ilića.
Crvena Zvezda danas ima imperativ pobede, pošto želi da ostane u šampionskoj trci s Partizanom, a u ekipi neće biti povređenog Slovenca Neica Pečnika i suspendovanog Darka Lazića. Mali gradski derbi, osim na sportskom planu, pobudio je veliku pažnju i zbog potencijalnog sukoba navijača dva kluba, pa je unapred proglašen za „meč visokog rizika“.
Beogradska policija preuzela je, shodno bezbednosnim procenama, sve neophodne mere da bi utakmica između Rada i Crvene zvezde protekla u najboljem redu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će na stadionu biti prisutne i policijske kamere.
Posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koja je održana u petak, vicepremijer Aleksandar Vučić je rekao da su veoma loše bezbednosne procene utakmice Rad – Crvena zvezda i da će država reagovati i obaviti svoj posao, gledajući da nikome ne ugrozi njegova prava.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Stanojević: Dati gol i ne izgubiti!