ofk beograd bgd

OFK Beograd: Fudbalu u Srbiji su potrebni strani investitori

OFK Beograd je danas saopštio da treba promeniti zakon da bi se investitorima omogućilo da ulože novac u fudbal u Srbiji. U saopštenju se navodi da bez „svežih“ finansijskih sredstava I strateških partnera OFK Beograd ne može napred.
-Jedini izvor prihoda je prodaja igrača. Prodajemo ih kao poluproizvode jer zbog besparice ne možemo sačekati da sazru, jedemo sopstvenu supstancu i uvek su nam rashodi veći od prihoda. Nije slučajno da ne postoji nijedan klub u Srbiji koji pozitivno posluje – piše uprava kluba. 
Zbog toga se, kako se navodi, mora definisati vlasnička struktura klubova da bi se znalo ko je dužan da donese novac.
-Državnih para više nema, znači moraju se u klub uneti private pare. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji u kojoj moraš da uložiš novac, a ne smeš da zaradiš. To nam je doneo novi Zakon o sportu iz 2011. Mora se promeniti zakonska regulativa ako hoćemo da investitori legalno i transparentno ulože privatan novac u fudbal, i omogućiti tim investitorima da legalno i zarade“, piše u saopštenju.
Rukovostvo OFK Beograda kaže da je za poslednjih godinu dana obavilo mnogo razgovora radi nalaženja strateških partnera i privlačenja stranih investitora. 
-Imamo mnogo zainteresovanih potencijalnih partnera koji žele da sarađujemo, ali imamo i nerazumljivu i za njih nelogičnu zakonsku regulativu koja ih sprečava da ulože novac u srpski fudbal“, piše u saopštenju.
OFK Beograd navodi da je pre nekoliko dana o tome održao neformalan sastanak s predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog. 
-Nismo blizu rešenja, ali smo svesni da bez ulaska stranog kapitala u naše klubove nemamo čemu dobrom da se nadamo – zaključuje OFK Beograd u saopštenju. 

Povezana vest:  Partizan: Zvezdi krivi svi osim njenog rukovodstva