Bozidar djurkovicZvanična poseta delegacije Rukometnog saveza Srbije kabinetu gradonačelnika i gradskoj upravi u Nišu

Gradska uprava grada Niša primila je danas delegaciju Rukometnog saveza Srbije, koja je obišla halu „Čair“, u kojoj će se igrati preliminarne utakmice Grupe B na predstojećem Svetskom prvenstvu u rukometu za žene.
Svetsko prvenstvo za žene u Srbiji održaće se od 6. do 22. decembra 2013. godine, u četiri grada, Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Svečano ceremonija otvaranja Prvenstva biće održana u Nišu a utakmicu kojom će biti otvoreno Svetsko prvenstvo igraće reprezentacije Srbije i Japana, 6. decembra.
,,Svi planovi i pripreme za predstojeće Prvenstvo koji su trajali mesecima došli su u završnu fazu. Niš je bio i ostaće grad otvorenog srca. Pokazaćemo zašto je naša publika najbolja a ujedno biti i dobri domaćini svim ljubiteljima rukometa iz inostranstva i ostalim gostima. Siguran sam da će niška publika dati krila našoj reprezentaciji i biti osmi igrač. Pozivam sugrađane da u što većem broju dođu i podrže naše devojke“ poručio je gradonačelnik Niša, prof. dr. Zoran Perišić.
„Posle niza kulturnih manifestacija održanih u Nišu na red je došao i rukomet. Kao što znate naša reprezentacija igra u Nišu siguran sam da će kao i do sada devojke imati veliku podršku publike. Obavljene su sve potrebne tehničke pripreme i Rukometni savez Srbije u potpunosti je zadovoljan uslovima i sigurni smo da nas čeka dobar početak. Verujem da će grad Niš da se pokaže kao dobar organizator i dobar domaćin“ izjavio je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.
U Nišu će igrati šest reprezentacija u preliminarnoj Grupi B, Danska, Brazil, Japan, Kina, Angola i Srbija, a reprezentativke i stručni štabovi iz ove grupe biće smeštene u ovom gradu i okolini.
Povodom promocije SP u rukometu za žene 2013, u subotu, 16. novembra 2013. godine, sa početkom od 11.00 sati, na šetalištu između TC ,,Kalča“ i Kazandšiskog sokačeta , u Nišu biće upriličeno druženje sa selektorom ženske rukometne reprezentacije Srbije, Sašom Boškovićem, kao i proslavljenim rukometašicama Svetlanom Cecom Kitić, Vesnom Milosevic i Stanom Vuković. Građani Niša moći će da se oprobaju u izvođenju sedmeraca, kao i u šutiranju na gol, a najprecizniji biće nagrađeni kartama za prvenstvo. Voditelj programa će biti Marija Kilibarda. Alternativna lokacija, u slučaju loših vremenskih uslova, biće TC ,,Fokus“.
Rukometni savez Srbije za sve Nišlije, tokom ovog vikenda, odobriće popust od 20 odsto na kupovinu karata grupe B Svetskog prvenstva. Svi ljubitelji rukometa u Nišu moći će po nižim cenama da kupe karte od petka do nedelje, 15. – 17. novembra, na prodajnim mestima Delfi knjižare doo Voždova 4, EXCLUSIVE CHANGE DOO Obrenovićeva br. 42 i IP Indigo Obrenoviceva broj 39.

Povezana vest:  FK Crvena zvezda ogorčen zbog napada na Butuliju