Foto D Zarkovic00010

Navijačke grupe tema zatvorene sednice dva odbora

Delovanja ekstremnih navijačkih grupa i ekstremističkih organizacija zahteva angažovanje svih državnih struktura pre svega policije, sudstva i tužilaštva, ukazano je danas na zajedničkoj sednici skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove i za kontrolu službi bezbednosti.
Sednici, zatvorenoj za javnost, prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije, saopštio je republički parlament.
Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti od predstavnika MUP-a i službi bezbednosti informisani su o delovanju ekstremnih navijačkih grupa i ekstremističkih organizacija na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju.
Odbori, kako je navedeno, pružaju punu podršku državnim organima na planu suzbijanja protivpravnog i kriminalnog delovanja navijačkih grupa, a naročito u pogledu preventivnog delovanja u cilju eliminisanja uzroka društveno negativnih pojava, koje su eskalirale u prethodnom periodu.

Povezana vest:  Napoli otpustio trenera Ančelotija