rafael_benitezBenitez traži 60 miliona funti za pojačanja
-Trebam najmanje tri do četiri nova fudbalera za sledeću sezonu – izjavio je menadžer Liverpula Rafael Benitez u razgovoru za Daily Star.
Izjavu engleski tabloid donosi u duhu sastanka koji Španac planira da odradi s novim direktorom kluba, Martinom Broughtonom, u što skorije vreme.
List piše da će od prvoga klupskog operativca Benitez tražiti 60 miliona funti za pojačanja u letnjeme prelaznom roku.
-Voleo bih da se nađem s Martinom Broughtonom tokom sledeće nedelje. Ne znam kakav je njegov rasored. I ja imam puno posla oko fudbalskih operacija, ali moramo se naći i razgovarati o svemu što nas čeka – rekao je Benitez otkrivši pritom jasno svoju nameru da se zadrži na Liverpulovoj klupi i sledeće godine uprkos glasinama o mogućem prelasku u Juventus ili Real; ugovor s klubom s Anfielda Španac ima do leta 2014. godine.
-Vidim da o nužnosti pojačanja ekipe izjave već daju naši najznačajniji igrači. Razgovarao sam s njima i oni jako dobro znaju u čemu je naš problem. Džejmie Karager govorio je nedavno da nam trebaju tri ili četiri pojačanja, a Fernando Tores spominjao je četvoricu ili petoricu prinova – nadovezao se trener na želje svojih igrača dodavši pritom da će pokušati ove sezone zaključiti sezonu što dostojanstvenije.
Liverpul će se boriti za prvu titulu pobednika Lige Evrope (u polufinalu igra s madridskim Atletikom) te odlučivati o naslovu engleskog prvaka (dočekuje Čelzi).
Povezana vest:  Kasano propušta ostatak sezone