maiyo_johnstone_kibet_42_km_prviTrijumf Kenijca i Kenijke na Beogradskom maratonu
Kenijski atletičar Džonston Kibet Majo i njegova zemljakinja Helen Vanjiku Mugo pobednici su 23. Beogradskog maratona. Trkači iz Kenije u muškoj konkurenciji potvrdili su dominaciju osvojivši prvih pet mesta.
Džonston Kibet Majo je trku završio za dva sata, 16 minuta i 23 sekunde. Majo, koga zovu „lav sa Kilimandžara“ je bio favorit i po dolasku u Beograd obećao je da će pobediti.
-Trka je bila teška, toplo je, ali imao sam dovoljno samopouzdanja. Na 38 kilometru znao sam da ću pobediti i nisam imao problema. Maraton je dobro organizovan – rekao je Majo.
Drugo mesto osvojio je Feni Kipkorir Kibet sa 2:18,15, dok je treći kroz cilj poršao Pol Lomon Lopio sa 2:18,19. Četvrto mesto osvojio je Semi Kibet Rodih sa 2:19,29, a peto Viktor Kiprono Kimeli sa 2:20.25. Na maratonskoj trci učestvovalo je 259 atletičara iz 24 zemlje.
hellen_wanjiku_mugoKenijska atletičarka Helen Vanjiku Mugo pobedila je na 23. Beogradskom maratonu u ženskoj konkurenciji. Mugo je ostvarila rezultat od dva sata, 41 minuta i 19 sekundi.
-Ovo je najbolji rezutlat koji sam ostvarila. Bilo je vetrovito, a imala sam problema na 35. kilometru zbog grčeva. Zadovoljna sam kako sam istrčala trku – rekla je Mugo novinarima posle trke.
Drugo mesto osvojila je Beloruskinja Volha Reckaja sa 2:53,57, a treća je bila Neža Mravlje iz Slovenije sa 2:59,30.
Povezana vest:  Nikolić: Srbija će stati uz svoje sportiste