barbara Berlusconi

Berluskonijeva ćerka vraća Maldinija i Albertinija u Milan

Ćerka vlasnika italijanskog Milana, Silvija Berluskonija, Barbara planira potpuno da renovira ekipu, ali i način organizacije kluba koji na titulu evropskog šampiona čeka od 2007. godine.
Kako navode italijanski mediji, Berluskonijeva, koja je od oca dobila odrešene ruke za posao u klubu, želi da umesto sadašnjeg izvršnog direktora Adrijana Galijanija dovede bivše asove Demetrija Albertinija i Paola Maldinija.
Očekuje se da Galijani, koji obavlja i funkciju potpredsednika, na leto sledeće godine napusti San Siro.
Maldini bi trebalo da dobije neku od izvršnih funkcija, dok je dogovor sa Albertinijem trenutno manje izvestan jer je on pod ugovorom sa Fudbalskim savezom Italije.
Takođe, jedno od pojačanja u menadžementu rosonera trebalo bi da dođe iz Rome. Radi se o Klaudiju Fenućiju za kojeg je spremno mesto u izvršnom odboru.
„Čistka“ na leto zahvatiće i sadašnjeg sportskog direktora Arijeda Brajdu, ali se još ne zna ko su kandidati za tu funkciju.
Ekipa Milana trenutno igra ispod očekivanja navijača, a izabranici Masimilijana Alegrija zauzimaju 10. mesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova, čak 19 manje od vodeće Rome.
Zbog toga su česte i špekulacije da bi Alegri uskoro mogao da napusti klupu rosonere, a kao jedno od najverovatnijih rešenja pominje se legendarni napadač Filipo Inzagi, sadašnji trener mladog tima Milana.

Povezana vest:  Milić i Boaći za pobedu Zvezde u Čačku