Mesi narednog leta odlazi iz Barselone?

Najboji fudbaler Barselone Lionel Mesi narednog leta napustiće redove tog kluba, tvrdi novinar ugledne španske televizijske emisije „Punto pelota“ Fransoa Galjardo.
-Već nekih mesec dana odnosi između Mesijevih savetnika i ljubi u klubu su ‘hladni’. Mesi oseća kao da su ga izdali i želi da ode na kraju sezone. U stvari, već ima usmeni dogovor sa jednim klubom koji će u februaru ili martu početi na realizaciji transfera – napisao je Galjardo na sajtu emisije.
On je pojasnio i kako je došlo do zahlađenja odnosa između igrača i kluba.
-Krajem septembra Mesi i njegovi menadžeri razgovarali su sa predstavnicima Barselone. Argentinac je hteo reviziju ugovora, što su mu ljudi iz kluba i obećali. Dogovorena je i povišica plate. Ipak, mesec dana nakon toga, čelnici kluba su zvali Mesija i objasnili mu da ipak ne mogu da mu daju povišicu. Leo je doneo odluku, napustiće Barselonu i otići u zemlju koja je blizu Španije – otkrio je Galjardo.
On je dodao da ne postoji šansa da Mesi promeni odluku, o čemu je obavestio i čelnike Barselone. 
Trenutno najplaćeniji igrač giganta sa Nou Kampa je Brazilac Nejmar koji ima godišnju platu od 17 miliona evra.
-Bez dileme, Mesi će otići u klub koji će moći da mu plati više od 18 miliona evra godišnje. Barselona ne može da parira toj ponudi – zaključio je Galjardo. 
Prethodnih nedelja španski mediji su kao potencijalne Mesijeve klubove pominjali Bajern, Čelsi, Inter i madridski Real. Mesi je za prvi tim Barselone debitovao u sezoni 2004/2005, a do sada je odigrao 395 utakmica i postigao 327 golova. Argentinac je sa Barselonom do sada osvojio tri Lige šampiona, po šest titula prvaka Španije i nacionalnih Superkupova, kao i po dva Kupa kralja, Svetska klupska prvenstva i evropska Superkupa. Mesi je prethodne četiri godine osvajao i nagradu Zlatna lopta, a za Argentinu je odigrao 83 meča i dao 37 golova. 

Povezana vest:  Viktor Sančez naredne sezone u ekipi Hetafe