Thomas Bach

Bah: Doping će ukaljati ugled svake reprezentacije

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah zatražio je danas od Olimpijskih komiteta da pre početka Zimskih igara u Sočiju „uklone“ varalice koji koriste nedozvoljene supstance i upozorio da bi svaki pozitivan doping test mogao da ukalja ugled svake reprezentacije.
-Molim vas razgovarajte sa svojim anti-doping agencijama. Razgovarajte sa svojim vladama i sa svojim federacijama. Obavite doping testove pre početka takmičenja i budite sigurni, kao nacionalni Olimpijski komiteti, da na kraju takmičenje možete da budete ponosni na svoje reprezentacije – rekao je Bah.
-Možete osvojiti koliko god želite medalja na Olimpijskim igrama, ali ako se dogodi samo jedan doping slučaj vašem najboljem sportisti, ugled celog tima će biti ukaljan. U interesu svakog Olimpijskog komiteta je da dođe u Soči sa ‘čistim’ sportistima – dodao je on.
On je ponovio da ga je predsednik Rusije Vladimir Putin uverio da, uprkos zakonu koji zabranjuje propagiranje homoseksualizma, neće biti diskriminacije. Bah je dodao da će se o anti-doping merama više govoriti na narednom sastanku Izvršnog odbora MOK-a, 10. decembra u Lozani.

Povezana vest:  REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA ŠESTOG DANA (2. AVGUST), Čavić u finalu, Đoković u polufinalu